Mix

Adilette ili Crocsice? Povratak futurističkih natikača, ovaj put s remenom na peti

adidas adilette 22 i obris crocs klompi preko na pozadini od zida na ulici
adidas adilette 22 i obris crocs klompi preko na pozadini od zida na ulici Foto: Canva/Instagramscreenshot/@liljupiterr
Kad je Adidas, početkom 2022., po prvi put objavio svoje geometrijske Adilette natikače, izazvao je lavinu narudžbi jer su ih svi htjeli imati.

Svaki model adidasovih Adilettea 22 bilo je praktički nemogućom kupiti, osim ako niste bili voljni potrošiti pozamašnu svotu na jednoj od strani za preprodaju tenisica.

View this post on Instagram

A post shared by LilJupiter (@liljupiterr)

Dvije godine nakon i sva ona govorkanja o adidasovim zalihama, ovaj model nije vidio svijetlo dana, a sada znamo i zašto. Spremali su nešto drugačije, ali poznato. To je remen za petu, koja ovu siluetu pretvara u model sličan poznatim klompama Crocs.

Ovdje nije riječ o tome kako je adidas kopirao Crocsove klasične klompe, jer se Adidasova nova Adilette 22 XLG, gotovo i ne razlikuje od prethodnika, samo je slična Crocsicama zbog remena na peti koji natikače prebacuje u tzv. sportski način.

Model XLG gotovo je identičan modelu Adilette 22, koji izgleda kao da je napravljen od piksela, lego kockica ili da je par napravljen pomoću 3D printera. Iako natikače izgledaju futuristički i moderno, cijena modela XLG u prodaji će biti po cijeni od 60 dolara, što je jeftinije od mnogih drugih modela klasičnih klompi, a samo 15 dolara više od modela bez remena.

Mislim da možemo zaključiti kako je riječ o jednom naizgled udobnom i zanimljivom paru, koji će se sigurno razlikovati u moru sličnih modela natikača, a na vama je odlučiti vrijedi li „sportski način“ 15 dolara više.