Mix

‘Schumacher' je novi Netflixov film o legendi Formule 1 koji moraš pogledati

Festival svjetla u Sarajevu - 4
Festival svjetla u Sarajevu - 4 Foto: Boris Trogrančić
Posljednja utrka Formule 1 je donijela dugo očekivanu dramu između dva vodeća trkaća asa – Verstappena i Hamiltona, a Hamilton je jedva sačuvao živu glavu. Hoće li Verstappen prekinuti dominaciju Mercedesa i Hamiltona? Čekamo razvoj situacije.

Upravo u ovom trenutku kada smo najzagrijaniji za Formulu 1, Netflix nas hrani dokumentarcem jednostavnog imena Schumacher.

Iz imena ti je sve jasno o kome se radi – legendi autosporta, sedmerostrukom prvaku svijeta. Intiman portret čovjeka koji je dominirao stazama, arhivske snimke, sigurno ćemo dobiti novi pogled na Schumija. Čak je i Sebastian Vettel u jednom intervjuu rekao kako jedva čeka dokumentarac da sazna stvari koje nije znao.

Često dokumentarci samo prežvaču poznatu priču, ali uz blagoslov obitelji Schumacher smo dobili film u trajanju od dva sata s brdom novih informacija i snimki iza kulisa. Umirovio se 2012. godine nakon dugačke karijere u trajanju od 21 godine te s 91 pobjedom u ponosno stisnutoj šaci. Dominantan, nikad ne smije biti izostavljen u razgovoru o najvećim sportašima ikad.

U dokumentarcu se pojavljuju i žena Corinna i sin Mick koji približavaju svijetu Schumachera nakon tragične skijaške nesreće zbog koje je doživio teške moždane ozljede te je završio u medicinski induciranoj komi. Tijekom godina se njegovo stanje popravilo, ali iza zatvorenih vrata. Javnost ne zna puno o njegovom oporavku. Svi znaju kakav je Schumacher bio kao vozač, ali uz vozačku veličinu, možete napokon pogledati i kakav je bio čovjek u dokumentarcu koji je objavljen jučer (15. rujna) na Netflixu.

GLEDAJ ODMAH