Mix

APOKALIPSA POČINJE Znanstvenici su izumili živuću kožu za robote

terminator
terminator Foto: Youtube Screenshot
Ovi znanstvenici nas stvarno žele uništiti. Prvo planiraju razbiti kristal s izvanzemaljcima, a sada žele stvoriti robotsku pobunu. Okej, usporit ćemo… Znanstvenici su izumili “živuću” kožu za robote koja je nalik ljudskoj, ne propušta vodu, sama zacjeljuje sitna oštećenja i stvarno izgleda mesnato.

Japanski znanstvenici sa sveučilišta u Tokyju su koristili stanice ljudske kože kako bi stvorili ekvivalent za robote. Pomiješali su kolagen i ljudske dermalne fibroblaste kako bi napravili “kožnu otopinu”. Potopili su robotski prst u ovu tvar i materijal se povezao s trozglobnim robotskim prstom koji je dobio izgled ljudskog prsta.

Auf. Žele humanoidnim robotima dati realističan izgled. Zar nisu gledali dovoljno Terminatora i ostalih SF filmova koji jasno prikazuju robotske pobune protiv ljudske rase?

Navodno smatraju kako će ljudski izgled robota učiniti robote prihvatljivima među ljudima. Nismo sigurni, čak i kada je svijet animiranog filma htio stvoriti animirane likove što sličnije stvarnim ljudima – izgledalo je zastrašujuće i jezivo. Sjetimo se samo Polar Expressa. Mi bismo preskočili ovo. Daj ti nama slatke robote kao što je Wall-E.