Mix

Besplatne Playstation igre za PS+ u ožujku – najbolji mjesec dosad! Sony se isprsio

Festival svjetla u Sarajevu - 4
Festival svjetla u Sarajevu - 4 Foto: Boris Trogrančić
Ožujak je uistinu odlično započeo! To ne govorimo zato što je moguće sjediti na terasama, nego zato što sjedeći kod kuće uz PS4 konzolu (jer tko ima peticu…) možemo imati najbolju zabavu koju nam je naša PS+ pretplata ikada ponudila.

Upozoravamo vas ako ste preosjetljivi na subjektivnost, mogli bismo vas naljutiti.

Krenimo odmah najjače!

Final Fantasy 7 Remake (PS4)

.

Vjerujemo da je ovo jedan od najiščekivanijih remakeova ikada. Ne znamo koliko smo dugo čekali da ga dobijemo i onda kad je došao smo shvatili da se zapravo ne radi o remakeu koliko o reviziji.

Svakako, nismo se žalili. Mi smo jako veliki FF simpovi te smo objeručke prihvatili ovu igru i proživljavali nostalgične gaming Proust trenutke. Bilo smo zadivljeni kako sada igramo s grafikom koja nas je očarala u filmu Final Fantasy VII: Advent Children.

Nemamo više što dodati jer smatramo ovo općom gaming kulturom. Jedino što se možemo pitati jest zašto se o ovome ne uči pod nastavom povijesti.

Maquette (PS5)

.

Definirali su ovu igru kao puzzle-avanturu. Iz prvog lica utječete na mali svijet u obliku makete čije promjene imaju izravne posljedice na vaš svijet unutar multidimenzijskog svemira. Ako smo dobro shvatili.

Svijetception igra za novu plejku koja može biti zgodna razonoda obožavateljima Syberije ili Broken Sworda.

Nego, znate li da je FFVII besplatno dostupan?

Remnant: From the Ashes (PS4 i PS5)

.

Souls-like pucačina iz prvog lica koja ima i co-op mogućnost. Zvuči jako zanimljivo, a sviđa nam se i dizajn likova i dizajn razina. Remnant se hvali nasumično generiranim svijetom. Drugim riječima – igra je jako teška te morate imati malo mazohističke sklonosti ako obožavate Souls-like igre, a kako bi bila još teža, svaki puta kada umrete i vraćate se do protivnika – ništa neće biti isto. Nama su igre iz navedenog žanra bile jednostavnije utoliko što smo naučili napamet gdje je što i koji protivnik će otkud iskočiti.

Ovdje tog nema…

Ali u FFVII nemate takvih problema.

Farpoint (PSVR)

.

VR igra koja će nekima izgledati malo zastarjelo, ali obožavateljima filma Starship Troopers će ovo biti igra godine ako im ne bude muka igrajući s VR-om.

U ulozi svemirskog vojnika ubijate bube na novom nepoznatom planetu i mogu vam se priključiti i prijatelji. Odnosno, izvršavate genocid na planetu. Ubijate domoroce koji nama izgledaju kao bube.

Ne bismo ovu igru preporučili arahnofobima, ali FFVII bi.

Destruction Allstars (PS5)

.

Prošlomjesečni povratnik. Mješavina MOBA-e i “car crashing” igre s Fortniteovskom grafikom i likovima.

Sve ono što biste napravili likovima koji vas nakantaju i Rocket League – ovdje to možete.

To je to za mjesec ožujak. Preostala nam je samo još bonus najava Oddworld Soulstorma koja će biti dostupna na petici od 6. travnja kada i zapravo izlazi.

Napokon se vraća Abe.

.