Mix

Bivši Dinamovac debitirao za novi klub — u 56. godini života

miura naslov novi klub
miura naslov novi klub Foto: Twitter Screenshot
Krumpir krompir, znamo da će se neki pecati za svaku riječ. Japanska legenda je igrala za Croatiju Zagreb, ne za Dinamo. I već tu leži razlog pisanja ovog članka — lik koji je igrao za Croatiju Zagreb još uvijek igra!

Kazuyoshi Miura ima 56 godina na leđima, a proteklog vikenda je debitirao za svoj novi klub i to u drugoj portugalskoj ligi.

Ovo mu je 38 profesionalna sezona, a zaigrao je u dresu Oliveirensea. Kod njih je na posudbi iz Yokohama FC-a. U igru je ušao u sudačkoj nadoknadi te je na taj način sudjelovao u pobjedi svoje ekipe protiv Academico de Viseu.

Bivši japanski reprezentativac je bio izrazito važan za rast popularnosti nogometa u Japanu, a za reprezentaciju je zabio 55 golova u 89 utakmica. Nije ni čudo što ga nazivaju „King Kazu”. Od reprezentativne karijere se oprostio još 2000. godine. Nije mala stvar igrati u 56. godini života.

Koja je poveznica između portugalskog kluba i japanskog igrača? Kompanija koja je vlasnik Yokohama FC-a je kupila i većinski udio u Oliveirenseu. Odličan potez, cijeli svijet piše o Kralju Kazuu, a njegovo ogromno iskustvo će sigurno pomoći i u svlačionici. Čovjek je praktički ostvario dvije nogometne karijere, to vrijedi nešto!