Mix

Breaking news: stiže remake legendarnog Face/Offa – i ne, s ovakvim stvarima se ne šalimo

face off
face off Foto: Youtube Screenshot
Inače smo baš naporni s cmizdrenjem oko nekreativnosti Hollywooda i remake/reboot trenda, ali s ovom vijesti to staje!

Dobit ćemo remake akcijskog trilera iz 1997. godine kojeg ne trebamo posebno predstavljati jer svi znaju o čemu je riječi, ali svejedno hoćemo jer ga obožavamo – Face/Off.

Na filmu radi redatelj filma Godzilla vs. Kong Adam Wingard, a pomoći će mu dugogodišnji partner u kreativnim zločinima Simon Barrett. Iskreno, ne zanimaju nas imena, zanima nas samo činjenica da se ovo događa.

Original Face/Offa! (ili Čovjek bez lica kako je pisalo na plakatima u našoj kvartovskoj videoteci) je remek-djelo akcijske filmske umjetnosti iza kojeg stoji ni manje ni više nego John Woo.

Glavne uloge su glumili John Travolta i Nicholas Cage s po dvije uloge u filmu – s obzirom na apsurdnu premisu da FBI agent i terorist kirurški mijenjaju lica. Ovakav koncept zaslužuje sve nagrade svijeta. Postavljaju se i veća filozofska pitanja – tko smo mi zapravo iza naših lica. O maskama koje nosimo svaki dan da ne pričamo – i pritom ne mislimo na ove zaštitne maske da usporimo krivulju već performativne maske iza kojih se skrivamo cijelih života.

Kako god bilo – ovo se čeka. Godzilla Vs. Kong stižu u kina i na HBO Max krajem ožujka, bacit ćemo oko, ali Face/Off? Vikend je upravo počeo uz najbolju vijest ikad.

.

Ako te cura danas pita “dragi, što gledamo večeras?”, moraš joj reći da ponavljate gradivo iz godine gospodnje 1997. kada je Hong Kong stekao nezavisnost, a svijet filma dobio kandidata za najbolji film ikad. Ako nije gledala Face/Off dosad – ne znamo što radiš s njom, ali velik si čovjek, daj joj šansu za iskupljenje da ga pogleda večeras. Upozori je da ti blizu pridržava maramice jer bi moglo biti suza tijekom filma – radosnica.