Mix

Converse otkriva moćno retro oružje! Izlaze kultne tenisice „The Weapon“ i to u bojama LA Lakersa

bivši nba košarkaši magic johnson i larry bird s tenisicom converse the weapon u ruci kako poziraju na starinskom posteru kampanje
bivši nba košarkaši magic johnson i larry bird s tenisicom converse the weapon u ruci kako poziraju na starinskom posteru kampanje Foto: Instagramscreenshot/@solebeast671
Converse je sjajno započeo s povratkom Weapona. S Shai Gilgeous-Alexanderom označenim kao zaštitno lice nove ere ove ikonske siluete, reizdanje Weapona ranije u veljači dočekano je raširenih ruku, a sve zahvaljujući nizu atraktivnih i modernih boja i High i Low modela.

View this post on Instagram

A post shared by Sickboiss (@sickboiss)

Međutim, stižu još bolje vijesti i to u obliku modela kojeg je nosio i veliki Magic Johnson, kojeg su nazvali Lakers. Ovaj model spojio je žestoke konkurente i legendarne košarkaše Larryja Birda i Magica Johnsona.

Rivalstvo Lakersa i Celticsa smatra se najvećim u cijelom NBA-u, a 1986. ono je na trenutak prestalo upravo zbog tenisica Converse Weapon koje su obojica nosili. Obje superzvijezde dodale su oružje u svoj arsenal, a rezultati govore sami za sebe. Bird je osvojio svoj treći uzastopni MVP 1986., dok je Johnson osvojio svoj prvi od tri MVP-a 1987.

View this post on Instagram

A post shared by Sneaker News (@sneakernews)

Iako su obojica uvelike pridonijeli popularnosti ovog modela, najprepoznatljivija boja tenisica vjerojatno je žuto/ljubičasto/bijeli par LA Lakersa.

View this post on Instagram

A post shared by GQ (@gq)

Converse, sa svojom NBA superzvijezdom i modnom ikonom Shaijem Gilgeous-Alexanderom (SGA) koji danas nastavlja svoj meteorski uspon u ligi, vidio je ovu godinu kao savršenu priliku za još jedan udar. Vraćajući Weapon 38 godina nakon njegovog originalnog debija na NBA All-Star Weekendu, brend se ponovno usredotočio na svoj trenutak tijekom All-Star svečanosti.