Mix

Čovjek koji je umro, a da nikad nije vidio ženu!

Čovjek na klupi
Čovjek na klupi Shutterstock
\\folder\galerija Galerija Čovjek na klupi Čovjek na klupi Foto: Shutterstock Manastir na Svetoj Gori Manastir na Svetoj Gori Foto: Instagram Screenshot Isječak iz novina Isječak iz novina Foto: Instagram Screenshot +1 Mihailo Tolotos Galerija
Mihailo Tolotos odrastao je kao redovnik manastira na vrhu planine Sveta Gora u Grčkoj i navodno je jedini muškarac na svijetu koji je umro, a da nikada za vrijeme svog cijelog 82-godišnjeg života nije vidio ženu.

O tome svjedoči isječak izdanja novina Edinburg Daily Courier objavljenog 29. listopada 1983., piše Medium.

Njegova nevjerojatna sudbina odigrala se velikim dijelom zbog toga što mu je 1856. godine, samo četiri sata nakon rođenja, umrla majka.

Kako se nakon toga nisu pojavili ni otac ni ikakva druga rodbina, još kao beba napušten je i ostavljen je na stepenicama pred manastirom na Svetoj Gori. Najgora stvar u vezi s tim samostanom, barem želimo vjerovati, bila je ta što ženama nije bilo dozvoljeno ni prismrdjeti tamo.

Ne samo da im nije bilo dozvoljeno ući u manastir nego se nisu smjele popeti ni na planinu. Pristup je bio dozvoljen jedino muškarcima koji su došli u turistički obilazak ili su se odlučili tamo skrasiti kao redovnici.

Također, kontakt sa svijetom izvan manastira bio je značajno ograničen.

Eto, tako je naš jadni Mihailo umro u svojoj 82. godini bez da je znao kako žena izgleda.

Možda je i mogao načuti neke priče unutar manastira, ali vjerujemo da vizualizacije tih ideja nisu mogle zamijeniti prisustvo stvarne osobe.

Baš… tužno. Iako, realno, nije ni mogao znati što propušta – ne želimo takav život nikome.

Izvor fotografija: Instagram