Mix

Danas svaka šuša stvara video sadržaj – a Sony ima novu kameru koja će to još pojednostaviti

Sony ZV E10
Sony ZV E10 Foto: Youtube Screenshot

Dajemo headsup svim stvarateljima videosadržaja da Sony ima novu kameru vani. Nemamo ništa od tog, ali smo se zakačili na recenzije posljednjih par dana i imamo osjećaj dužnosti podijeliti saznanja.

Sony je predstavio ZV-E10, novu kameru s izmjenjivim objektivima koja bi mogla biti posebno zanimljiva vloggerima. Ranije su imali model ZV-1 koji je bio ljubljen u krugovima Youtube kreatora, ali taj model nije imao izmjenjiv objektiv. ZV-E10 ima i veći senzor, a tu su i shortcuti za brzo mijenjanje parametara snimanja – što nije loše kad sam sebi snimaš sve.

Baterija je bolja nego što je bio slučaj na ZV-1, ali je samim tim i kamera veća. Cijena? 799 dolara za tijelo i objektiv 16-50mm.

Za Sonyjev autofokus znaš da je brz, senzor je 24.2-megapikselni, video ide sve do 4K / 30p, a slow-motion možeš snimati u FullHD rezoluciji sa 120 frameova po sekundi. Možeš i livestreamati putem USB-a ako spojiš kameru na smartphone s Androidom 11.

Bez obzira počinješ li tek s videosadržajima ili si već iskusnjara – ovo bi moglo biti kvalitetno i prijenosno rješenje za određene situacije. Ako želiš saznati više – omiljeni nam Matti Haapoja ima recenziju.