Mix

Dokle više? Rimac nastavlja s velikim stvarima, preuzeo Bugatti od Volkswagena

Bugatti Rimac
Bugatti Rimac Foto: Rimac Automobili

Kao još neki poznati velikani, Mate Rimac je započeo svoj rast – u garaži! U posljednjih desetak godina je kompanija Rimac Automobili postala nevjerojatno velika operacija, brand prepoznatljiv u cijelom svijetu. Svijet je bio šokiran kada je ranije ove godine predstavljena Nevera, električni hiperautomobil s 1914 konjskih snaga, a smatra se da je to najbrži sportski automobil ikad napravljen. Tu titulu je preuzeo od Buggati Chirona. Rimcu to nije bilo dovoljno pa je i preuzeo sam Bugatti.

Naravno, nije se ovako razvijala priča, ali to je sada stvarnost. Ova vijest je objavljena u Dubrovniku, a veliki svjetski mediji su ludi za ovom vijesti. Moramo spomenuti da su auti postavljeni na Dubrovačke gradske zidine helikopterima. Prekrasno. I ovo se događa u Hrvatskoj? Da.

Rimac grupa je vlasnik 55-postotnog udjela u Bugattiju, francuskom brandu koji je star čak 112 godina. Volkswagenov Porsche zadržava preostale dionice Bugattija. Bugatti je bio u njemačkom vlasništvu još od 1998. godine.

Bugatti Rimac Bugatti RImac body Foto: Rimac Automobili

Izvor fotografije: Rimac Automobili

Zasad obje kompanije ostaju u svojim sjedištima, ali priča se o udruživanju radnih, istraživačkih i razvojnih snaga na kampusu u Hrvatskoj koji bi trebao biti otvoren 2023. godine, a prostirat će se na 100 tisuća kvadratnih metara.

Mate Rimac je CEO nove tvrtke Rimac Group pod kojom su i Bugatti Rimac i Rimac Technology.

Rimac i Bugatti su savršen spoj – vidimo kako oba branda koegzistiraju, ali i mijenjaju autoindustriju na bolje. Pomicanje granica je specijalnost kod Rimca. Biste li mogli povjerovati da vam je prije 10 godina netko rekao kako će se u Hrvatskoj proizvoditi najbrži automobil na svijetu te kako će kompanija kupovati renomirane auto-brandove koje znaš iz auto-magazina i s dječjih igraćih karata? Možda tada niste mogli vjerovati, ali sada je to znatno lakše – jer je stvarnost kojoj svjedočimo iz dana u dan.

Ako želite pogledati event najave ove velike vijesti, možete to učiniti u videu ispod.