Mix

ILI ON ILI JA: Neil Young odustao od zarade zbog dezinformacija Joea Rogana o koronavirusu

Joe Rogan naslovna
Joe Rogan naslovna Foto: Youtube Screenshot
Neilu Youngu je dozlogrdilo. Dodijalo. Prevršilo svaku mjeru. Prekardašilo. Rolling Stone piše kako je u pismu vlastitoj izdavačkoj kući komentirao kako želi ukloniti svu svoju glazbu sa Spotifyja. Zašto si želi izbiti novac iz džepa? Jer Spotify utječe na širenje opasnih dezinformacija o cjepivima odbijanjem sankcioniranja podcasta Joea Rogana koji i dalje bira polarizirajuće goste i daje ogroman medijski prostor znanstveno neutemeljenim stavovima.

“Ovo radim jer Spotify širi lažne informacije o cjepivima, potencijalno uzrokujući smrt onima koji vjeruju u te dezinformacije” napisao je u pismu. “Mogu imati Rogana ili Younga. Nikako obojicu.”

Spotify je odlučio. New York Times piše kako je Spotify povukao Youngovu glazbu s platforme iako se nadaju da će se vratiti uskoro.

Divimo se Youngu jer nije blefirao. A i jer nije s druge strane borbe, lud zajedno s Ericom Claptonom. Nije više toliko mlad, 76 godina mu je na leđima, a glasan je zagovornik cjepiva te odgovornosti glazbene industrije za zaustavljanje ove bolesti. Čak je kritizirao velike organizatore koncerata koji su usprkos pandemiji nastavili s događajima.

Joe Rogan je na svom podcastu nedavno ugostio liječnika Roberta Malonea koji je kritizirao postojeće tretmane koronavirusa, a više od 250 zdravstvenih djelatnika i akademika je potpisalo peticiju u kojoj traže sankcije Spotifyja, Roganovog doma iz kojeg emitira svoje stavove. Nisu tražili uklanjanje epizoda niti cenzuru, ali traže odgovornost za izrečene stavove koji mogu opasno utjecati na veliku publiku diljem svijeta.