Mix

Istraživanje pokazalo kojih je 5 najboljih božićnih filmova! Je li i vaš favorit na popisu?

božićno drve i daljinski upravljač kao simbol božićnih filmova
božićno drve i daljinski upravljač kao simbol božićnih filmova Foto: unsplash.com
Božićni filmovi su neizostavan dio blagdanske sezone. Oni nas tjeraju da se opustimo, uživamo i uronimo u čarobnu atmosferu blagdana. Bilo da su to klasični klasici ili noviji naslovi, ovi filmovi donose toplinu, radost i sentimentalnost Božića.

Od smiješnih komedija do srčanih obiteljskih priča, svatko može pronaći nešto što će ih uveseliti i unijeti malo blagdanske čarolije u svoj dom.

Nedavna anketa provedena s publikom LADnationa odredila je prvih pet, a kako nam prenosi UNILad, ovako glasi lista najboljih.

5. „Kako je Grinch ukrao Božić“ (2000)

Film “Kako je Grinch ukrao Božić” s Jimom Carreyem u glavnoj ulozi zauzeo je peto mjesto s osam posto glasova. Ovaj klasik iz 2000. prikazuje povučenog Grincha kako uznemiruje stanovnike Whovillea dok se oni pripremaju za Božić.

Iako pokušava sabotirati Božić, može li Grinchova mrzovoljna vanjština skrivati osobu duboko povrijeđenu i traumatiziranu koja se samo iskaljuje?

4. „Umri muški“ (1988)

Bruce Willis glumi Johna McClanea u ovom filmu iz 1988. koji se mora probiti kroz ventilacijske kanale i koristiti traku za ljepljenje kako bi porazio zločestog Hansa Grubera, kojeg glumi Alan Rickman.

Sve se to događa za Božić, tako da je definitivno božićni filma, čime se slaže i publika LADnationa jer je film osvajio devet posto glasova.

3. „Zapravo ljubav“ (2003)

S osvojenih 11 posto glasova, ovaj britanski klasik prati razne ljubavne priče kako se razvijaju među nizom simpatičnih likova.

Alan Rickman se vraća, ali ne kao zločesti kriminalac, već kao muškarac koji uništava svoj brak preljubom s kolegicom. Dakle, i dalje ima nešto od negativca, no, bez obzira na avanture lika kojeg tumači Rickman, „Zapravo ljubav“ čini se kao općenito srdačan i radostan božićni film.

2. „Vilenjak“ (2003)

S Willom Ferrellom u glavnoj ulozi film iz 2003. godine, osvojio je 14 posto glasova i iskreno, ovaj smo rezultat mogli očekivati.

Ovaj klasik prikazuje Willa Ferrella kao Buddyja, vilenjaka-čovjeka koji je odrastao s vilama Djeda Mraza nakon što je napušten kao siroče. Film prati njegovo putovanje vraćanja u ljudski svijet kako bi upoznao svog biološkog oca u New Yorku.

Nastaje kaos, a zarazna energija Ferrella nosi film, uz Petera Dinklagea kao briljantnog autora dječjih priča i malu ulogu Kylea Gassa iz Tenacious D kao pisca.

1. „Sam u kući“ (1990)

Sa čak 17 posto glasova, „Sam u kući“ je neprikosnoveni najbolji božićni film. Macauley Culkin glumi Kevina McCallistera, koji se brani od trapavih provalnika Harryja i Marva, koje tumače Joe Pesci i Daniel Stern.

Kevin osmišljava niz sve sadističkih zamki kako bi uhvatio dvojac, dok se smiješka svojim nespretnim žrtvama.

Moramo odati počast skoro svakoj adaptaciji „Božićne priče“w Charlesa Dickensa. Bilo da je to klasično izvedeno od strane Alastaira Simma, Patrick Stewart kao Scrooge ili verzija „Muppet showa“, sve su izvrsne.

Božićni filmovi su raznoliki, ali svaki od njih nosi jedinstvenu priču koja nas podsjeća na važnost ljubavi, obitelji i dobrih djela tijekom blagdana. Uživajte u gledanju i neka vas obasja duh Božića!