Mix

Je li ovo najbitnija lista na kojoj Hrvatska zauzima sasvim solidno mjesto?

Patlidžan
Patlidžan Foto: Unsplash

World population review donio je listu dužine penisa po zemljama svijeta za 2022. godinu.

Patlidžan Karta svijeta po dužini penisa Foto: Screenshot World Population Review web stranice

U pitanju je mjera oko koje su znatiželjni i muškarci i žene (doduše žene malo manje, pokazuju studije).

Studije također pokazuju da je prosječna veličina penisa i manja, i ujednačenija od zemlje do zemlje nego što mnogi ljudi vjeruju. Veličina muškog penisa prvenstveno je određena genetikom, a ne zemljopisom.

Istraživanja također pokazuju da je pravilna prehrana tijekom mlađih godina i adolescencije važna za zdrav razvoj. Iako je nekoliko studija pokušalo pokazati korelaciju između ukupne veličine tijela (osobito visine) i duljine penisa, te su se korelacije pokazale zanemarivim. Ali zato veličina nosa

Studije su također opovrgnule dugotrajne mitove o tome da se veličina penisa može odrediti veličinom nečije cipele, ruke ili prsta.

Izrada konačnog popisa prosječnih veličina penisa u mnogim je zemljama mukotrpan zadatak iz dva glavna razloga.

Prvo, zato što stvaranje globalnog skupa podataka obično uključuje kombiniranje podataka iz mnogih manjih regionalnih studija koje su možda nisu imale iste parametre.

Drugo, zato što se mnoga istraživanja duljine penisa u erekciji oslanjaju na osobno dostavljenim podacima (što je krajnje nepouzdano), a ne na stroža i preciznija laboratorijska mjerenja.

Stoga, iako su dolje navedeni podaci trenutno najbolji dostupni podaci, ipak ih treba uzeti s rezervom.

Prosječna duljina penisa u erekciji u svijetu je 13,58 centimetara. Ako promatramo po zemljama, najveća prosječna veličina bila je 17,61 centimetar (Ekvador), a najmanja 10,01 centimetar (Kambodži).

No ono što nas najviše zanima jest duljina prosječnog hrvatskog penisa u erekciji.

Rezultati nisu razočarali jer se na popisu od 87 zemalja Hrvatska nalazi na 34. mjestu s 14,77 cm.

Srbija (14,87 cm), Mađarska (14,99 cm) i Italija (15,35 cm) u nešto su zavidnijem položaju od nas, dok su Austrija (14,53 cm), Njemačka (14,52 cm), Španjolska (13, 85 cm) i SAD (13,58 cm) samo neki od divova koji nam u ovom slučaju mogu zavidjeti.

U svakom slučaju, nije loše.

Ako uzmemo u obzir da je na popisu 10 zemalja s najdužim penisima – sedam afričkih zemalja, i da su na popisu 10 zemalja s najkraćim penisima u pitanju samo azijske zemlje… možemo se zapitati o određenim stereotipima.