Mix

KAKAV KRALJ Ušao u igru, a onda napravio show i odveo reprezentaciju u Katar

KRALJ!
KRALJ! Foto: Twitter Screenshot
Prošlog tjedna dijelile su se posljednje prilike za ukrcavanje reprezentacija na vlak za Svjetsko prvenstvo koje će se održati ove zime u Kataru. U sklopu kvalifikacija tako su se susrele momčadi Australije i Perua. Svima je jasno kako je riječ o utakmici ogromnog značaja, a na njoj je Andrew Redmayne pokazao da je očito čovjek za velike stvari.

On je učvrstio svoje mjesto u australskom nogometnom folkloru nakon što je pomogao svojoj reprezentaciji osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru na jedan nevjerojatan način. 33-godišnji vratar, koji inače nastupa za Sydney FC, uveden je u posljednjoj minuti nadoknade u igru, umjesto nominalno prvog vratara Mathewa Ryana, kao specijalist za branjenje jedanaesteraca. I to se itekako isplatilo.

No, stvari u početku nisu krenule dobro za Australiju, prvi jedanaesterac pucao je Boyle i promašio. Kako bi svojoj momčadi što više pomogao Redmayne je morao izvesti čudo, a on je počeo plesati?! Dobro ste pročitali, golman Australije je na crti tako pokušao omesti koncentraciju igrača Perua, a slovenski sudac Vrančić mu je to iz nekog razloga dopustio, iako po pravilima golman mora mirno čekati izvođenje udarca.

Ples je na kraju imao željeni učinak jer je neortodoksni Redmayne prvo dočekao promašaj Advincula, a potom je i obranio presudni udarac Alexu Valereu u i poslao Australiju na njihovo peto uzastopno Svjetsko prvenstvo.

Kasnije se pokazalo da je Redmayne također odgovoran za još jednu veću spačku. Naime, on je, vidjevši kako vratar Perua na bočici ima zapisano tko od igrača Australije gdje puca, odlučio bočicu jednostavno baciti iza reklama.

Sve veći broj vratara unaprijed priprema bilješke svih protivničkih ključnih izvođača jedanaesteraca napisane na bocama s vodom kako bi povećali svoje šanse za obranu u raspucavanju. Nakon ovogodišnjeg finala Afričkog kupa nacija, na primjer, boca s vodom egipatskog vratara Gabaskija pronađena je prekrivena detaljnim taktičkim bilješkama o navikama izvođenja penala igrača Senegala. To mu doduše nije puno pomoglo jer je ta raspucavanja pobijedio Senegal i tako došao do svog prvog trofeja osvajača Afričkog kupa nacija.

Redmayne i njegovi suigrači iz Australije smješteni su, nakon prolaska Perua, u skupinu D ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva zajedno s Francuskom, Danskom i Tunisom. U toj fazi natjecanja Australija vjerojatno neće trebati usluge Redmaynea, ali ako prođu dalje tko zna, možda nam opet priušti spektakl.