Mix

Lamborghini predstavio svoj prvi hibridni superauto

Lamborghini Revuelto prvi hibridni auto ovog proizvođača
Lamborghini Revuelto prvi hibridni auto ovog proizvođača Foto: Instagram screenshot
Talijanski proizvođač automobila Lamborghini je nedavno najavio novi hibridni model koji kombinira električni motor i benzinski motor. Ovaj automobil predstavlja revolucionarni korak za kompaniju koja je poznata po svojim brzim i moćnim superautomobilima koji su do sada koristili samo fosilna goriva. Kombinacija ova dva motora će omogućiti bolju efikasnost, dok će istovremeno zadržati visoke performanse po kojima je Lamborghini poznat.

Lamborghini Revuelto će imati pogon na sve kotače, što će mu omogućiti bolju kontrolu i stabilnost u vožnji. Novi hibridni Lamborghini će pokretati V12 benzinski motor koji će biti uparen sa elektromotorom. Ta dva motora zajedno će moći proizvesti 1001 konjsku snagu. Zvuči pomalo zastrašujuće. Ovaj auto može bučiti kao i svaki Lambo do sada, ali i može biti i tih i gotovo bešuman ukoliko se prebaci na električni pogon.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Lamborghini (@lamborghini)

Jedna od glavnih prednosti hibridnih automobila jest njihova bolja efikasnost u pogledu potrošnje goriva i emisije štetnih plinova. Lamborghini je oduvijek bio poznat po svojim moćnim motorima koji su imali veliku potrošnju goriva i veliku emisiju štetnih plinova, ali i to se polako mijenja. Revuelto će omogućiti ovom brendu skoči na vagon ekološke održivosti te da se pridruži ostalim automobilskim kompanijama u borbi protiv klimatskih promjena.

Lamborghini je poznat po svojim moćnim automobilima koji su više prilagođeni za vožnju na otvorenom putu, ali ovaj novi hibridni model će omogućiti vozačima da uživaju u brzoj i zabavnoj vožnji i u urbanim sredinama. Evo prilike za sve one koji imaju mogućnosti da si kupe prvi hibridni Lambo.

Nama paše i Corsa.