Mix

Legenda ženske košarke očitala lekciju Shaquilleu O'Nealu o modernoj košarci. Shaq, moraš bolje od ovog

Candace Parker Shaq
Candace Parker Shaq Foto: Twitter Screenshot
Shaquille O’Neal je legenda košarke. Ali je to i Candace Parker. Ovaj segment o obrani u NBA-ju i Denver Nuggetsima je još jednom pokazao Ahilovu Shaquilleovu petu još od igračkih dana – lijen je. Dominirao je dok je igrao – do jedne točke kada se više nije mogao oslanjati na svoje fizičke predispozicije. Sve je pošlo nizbrdo kad je trebao početi raditi na usavršavanju svog tijela i prilagođavanju svoje igre. Samo da je imao volje usavršiti slobodna bacanja, bio bi možda najveći centar ikad. Čak je postojala taktika zvana Hack-a-Shaq kada bi ga protivnici faulirali jer bi znali da će promašiti slobodnjake. Eto… To je Shaquille O’Neal. Showman bez radnih navika.

Sada je i NBA analitičar u emisiji NBA on TNT, a košarkaški fanovi mu itekako spočitavaju nepoznavanje suvremene košarke, nepoznavanje današnjih igrača (tu je i video gdje ne zna ničije ime) i, realno, pričanje gluposti na iznimno gledanoj emisiji.

Jedan takav trenutak se dogodio i očarao je čitav sportski svijet.

Još jedna legenda košarke, Candace Parker, je očitala lekciju Shaqu koji nije odustajao od svojih komentara. Candace je bila osupnuta Shaqovim neznanjem, baš kao i gledateljstvo. Neprestano je pogledavala prema Dwyaneu Wadeu jer je on razumio ono o čemu ona priča.

Candace Parker je na televiziji pokazala svoju košarkašku inteligenciju, a Shaq upravo suprotno.

Bez obzira razumijete li išta o NBA taktikama, obranama ili općenito o košarci – lijepo je vidjeti kako je napokon netko imao muda Shaqu održati lekciju. Još je ljepše vidjeti kako je to bila žena!