Mix

Luka Dončić preskočio LeBrona i Jordana, ovo nikom dosad nije uspjelo

luka dončić dallas mavericks slavi
luka dončić dallas mavericks slavi Foto: Youtube Screenshot
Luka Dončić je tek u trećoj NBA sezoni, a već gazi konkurenciju i glasi za jednog od najboljih NBA igrača. Mark Cuban, vlasnik Dončićevog kluba je izjavio kako bi se radije razveo nego mijenjao Dončića. Jasno da je to sve fun & games, ali bojimo se zbog Cubanove žene da bi to mogla biti istina da dođe do tog ultimatuma.

Iako se “Slovenian Sensation” ne rimuje kao nekoć Kukočev nadimak “Croatian Sensation”, Dončić ostavlja trag posvuda. Ovaj put je preskočio Jordana i LeBrona Jamesa u kategoriji u kojoj ga možda uopće ne biste očekivali.

Sjećate se Pokemon karata? Ili nogometnih sličica? E Amerikanci su ludi za trading kartama, lijepo dizajniranim kartama koji prate sve veće američke sportove. A sad je i Dončić postao dio ludila.

Naime, za vikend je prodana Dončićeva karta iz njegove prve, rookie sezone za 4.6 milijuna dolara. Da. Jedna karta.

Pokemon karte su amateri za ovaj sport, najskuplji je bio holografski Charizard prodan za 369 tisuća dolara. I tako je Dončić postao najskuplja karta svih vremena. Karta je i potpisana, apsolutni je unikat, a dogodila se i simpatična slučajnost – prodana je na Dončićev rođendan.

Dosad su najskuplje karte bile rookie karte Giannisa i LeBrona koje su prodane za cca 1.8 milijuna dolara. 4.6 milijuna? Ozbiljne pare. Naravno, tržište diktira cijene, ali da Dončić nije ovoliko dobar, ni karta ne bi vrijedila ništa.

Možda se na kraju karijere Dončić bude spominjao u istom dahu kao Jordan i James zahvaljujući svojim postignućima. Gotovo je sigurno – ako ga zaobiđu ozljede. I loše odluke Mavericksa.

Nas zanima samo još jedna stvar. Hoće li svijet za 10 godina na spomen imena Luka misliti na Dončića ili Modrića?