Mix

Ma kome treba gaming računalo od 20k kuna? Majstor uspio pokrenuti DOOM na LEGO kockici

DOOM na LEGO kockici
DOOM na LEGO kockici Foto: Twitter screenshot
U gaming svijetu često ćete se susresti sa osobama koje će vam reći da igrate igru na tosteru ili mikrovalnoj. Iako, priznajte zvuči dosta djetinjasto, mnogi od nas nisu znali da je to itekako moguće. Postoji jedna cijela supkultura koja se bavi pokretanjem igrica na opskurnim uređajima koji služe za totalno drugačije stvari i nisu ni na koji način predviđene za igranje igrica.

Sada kada ste se upoznali sa tim, predstavljamo vam Novozelanđanina Jamesa Brona koji je pokrenuo originalni DOOM iz 1993. godine na LEGO kockici. Da, dobro ste pročitali, majstor je uspio pokrenuti igru na plastičnoj kocki. DOOM je sam po sebi specifičan jer je to jedna od prvih igara koja je dostigla planetarnu popularnost, a i za svoje vrijeme bio je poprilično inovativan, stoga ne treba čuditi što ima veliku fan bazu. Ljudi su ga do sada pokretali na tosterima i hladnjacima, ali još nitko nikada na legiću… sve do sad.

Doduše, rezolucija je užasna i jako malo toga se vidi. A kako i bi kada je rezolucija 72×40. Da vam to stavimo u perspektivu, to je gore nego kada ste pri kraju sa mobilnim podatcima, a gleda vam se YouTube pa video stavite na najmanju moguću rezoluciju. Koliko se uopće na LEGO kockici može igrati je upitno, ali sada znate da kada vam netko kaže da igrate na tosteru ne uzmete to toliko ka srcu. Uvijek može gore.