Mix

Najbolji suvremeni film o zombijima već dobiva remake!

train to busan
train to busan Foto: Youtube Screenshot
Apsolutno je očekivano da Hollywood ne planira stati s prokušanim formulama. E bolje bi im bilo da ovo naprave kako treba.

Filmsko stvaralaštvo iz Koreje nam je oduvijek milo srcu, ali je napokon i ostatak svijeta prepoznao veličinu kada je prošle godine Parazit osvojio Oscara za najbolji film.

Već desetljećima dobivamo američke remakeove azijskih filmova, ali smo sigurni da će to sada ići još pojačanom linijom nakon trijumfa Parazita.

Jedan od prvih filmova koji dobiva remake nakon uspjeha Parazita je Train To Busan, film o zombijima koji nas je uistinu oduševio, a stvarno ovaj put nismo hipsteri koji su prigrlili opskurni film već su i kritika i publika također bili zaluđeni ovim filmom 2016. godine kada je ugledao svjetlo dana.

Film prati oca koji s kćeri putuje u grad Busan kako bi ona proslavila rođendan s majkom. Naravno da ne ide sve po planu i da katastrofa u jednoj tvornici dovede do pandemije zombija. Jedan zaraženi se ukrca na vlak i zabava počinje. Zvuči kao da nešto slično prolazimo posljednjih godinu dana.

Redatelj će biti Timo Tjahjanto koji je poznat po The Night Comes for Us, May The Devil Take You i May The Devil Take You Too. James Wan će producirati remake, a to nam daje nadu da nećemo dobiti još jednu mlaku kopiju azijskog hita kao što je to često znao biti slučaj u prošlosti.

Još se ne zna kada film stiže jer tek biraju redatelja, ali uvijek stigneš pogledati original.

.