Mix

Nakon Irishmana, Scorsese bi se mogao iskupiti novim filmom s brutalnom glumačkom postavom

killers of the flower moon
killers of the flower moon Foto: Youtube Screenshot
Što reći o Martinu Scorseseju, a da već nije izrečeno? Lice ovog Njujorčanina bi trebalo biti isklesano u figurativni Mount Rushmore filmskih redatelja. S tim se moraju složiti čak i ljudi koji nisu gledali njegove novije filmove — ipak nam je raspon pažnje okopnio, ali Scorsese i dalje radi vrhunske filmove.

Najnoviji će biti Killers of the Flower Moon s nevjerojatnom glumačkom postavom predvođenom Leonardom DiCaprijom, a tu su i Jesse Plemons, Brendan Fraser, John Lithgow i nezaobilazni Robert De Niro.

Film je baziran na romanu Davida Granna, a prati strašna ubojstva Osage Indijanaca u Oklahomi početkom dvadesetog stoljeća.

Prvi teaser trailer je ugledao svjetlo dana i čini nam se da imamo kandidata za Oscara.

Irishman je zadnji film koji je Scorsese snimio, dobar film je bio u pitanju, to će vam reći svatko tko je filmu stvarno dao šansu (bez mobitela u rukama), ali je CGI pomlađivanje glavnih likova bilo… paaaa… ružno! Killers of the Flower Moon ne pati od tih problema. Ako je suditi prema traileru, ovo je vizualno najprivlačniji Scorsesejev film u zadnjih 15 godina.

Fotografija je predivna, u glumce ne sumnjamo, a Scorsese radi čuda. Film će opet biti neprijatelj svima s niskim rasponom pažnje s trajanjem od 3 i pol sata, a to nas malo i brine jer nije u pitanju klasični blockbuster i nadamo se da ga hrvatska kina neće zaobići. Ipak je to gargantuanski film koji uz trailere i reklame okupira čak četiri sata, što su praktički dva termina za filmove konvencionalnijeg trajanja.

Film stiže u američka kina 6. listopada, a nakon toga će biti dostupan na Apple TVu.

Jedva čekamo. Prva i draža opcija je gledati ga u kinu, a druga je krađa s Interneta kad bude dostupan. Kinematografi, nemojte nas tjerati na grijeh.