Mix

Nakon J.J. Abramsa, još jedna njuška iza Losta će raditi na novom nastavku Star Warsa

Star Wars naslovna
Star Wars naslovna Foto: Youtube Screenshot
J.J. Abrams i Damon Lindelof su odgovorni za uspjeh Losta, možda i prve serije koja je imala nevjerojatnu bazu fanova na internetu koji su raspravljali o svakoj novoj epizodi i svakom novom tragu.

Kada su fanatični fanovi u pitanju, nema ozbiljnije (ponekad i toksičnije) grupe od fanova Star Warsa. Nakon što je J.J. Abrams imao priliku raditi na posljednjoj trilogiji smještenoj u svijet Star Warsa, sada će tu čast dobiti i Damon Lindelof. Lindelof je odgovoran za uspjeh Losta, stvorio je i iznimno podcjenjenu seriju Leftovers, a “kriv” je i za seriju Watchmen koja je jedna od najboljih serija u posljednjih nekoliko godina, ali kao da se brzo zaboravila u hiperprodukciji serija i sve većem rastu broja streaming servisa. Radio je i na velikim filmovima kao što su World War Z, Prometheus i Star Trek Into Darkness pa bi se trebao snaći u novoj ulozi scenarista za jedan od idućih projekata smještenih u svemir Ratova zvijezda.

Već je tri godine prošlo od The Rise of Skywalker, otad smo dobili samo serije – svaka sa različitim brojem zadovoljnih fanova.

Najavljeni su i filmski projekti iza kojih stoje Patty Jenkins i Taika Waititi, ali novih vijesti o tim projektima nismo dobili. Još uvijek su u fazi predprodukcije.

Lindelof je ponajprije scenarist, od njega se očekuje priča koja će opravdati težinu franšize, a taj projekt bi trebala režirati Sharmeen Obaid-Chinoy koja dosad nema nikakvog iskustva s blockbusterima, ali iz Disneyja smatraju da puno obećava.

Nagađa se kako bi Lindelof i Obaid-Chinoy trebali započeti novu trilogiju, a to je velika stvar i za tvrdokorne fanove i za nas koji samo volimo blockbustere.

Još ništa nije sigurno, ali gdje ima dima…