Mix

Nakon trinaest godina stiže nam novi Avatar, novi naslov je tu, a i trailer kruži

Avatar 2 stiže u kina
Avatar 2 stiže u kina Foto: YouTube screenshot
Već godinama, Avatar 2 je enigma. Toliko se najavljivao nakon uspjeha prvog djela, ali nakon što je prošlo nekoliko godina svi fanovi su se polako oprostili od mogućnosti da će ikada vidjeti novi nastavak ovog epskog filma. No, novi Avatar je zaista tu. Prva snimka nastavka Avatara Jamesa Camerona nedavno je objavljena na CinemaConu u Las Vegasu, kao i službeni naslov filma, Avatar: The Way of Water.

Dosadašnje reakcije na trailer, koji je naravno prikazan u 3D-u bile su iznimno pozitivne, a na društvenim mrežama otkriven je i logotip naslova filma.

Cameron se također pojavio na CinemaConu u unaprijed snimljenoj poruci, rekavši da je ovaj film dizajniran za najveći ekran i najimpresivniji 3D dostupan. Uz to, naglasio je kako novim Avatarom namjerava testirati granice onoga što se u kinu može doživjeti. Poprilično pompozna najava. Jedno je sigurno, treba vjerovati čovjeku koji je svojim 3D efektima 2009. godine pomeo konkurenciju i postavio tadašnji rekord po broju zarade.

Novi film, koji uključuje originalne zvijezde kao što su Sam Worthington, Zoe Saldana, Giovanni Ribisi i Sigourney Weaver pridružiti će se Kate Winslet, Michelle Yeoh, Edie Falco i Vin Diesel. Radnja se odvija nekoliko godina nakon prvog filma te priča o Jakeu Sullyju, Neytiri i njihovoj djeci.

Osim samog naslova, i teaser trailer se počeo prikazivati u američkim kinima, prije projekcije novog Doctora Strangea. Uspjeli smo naći verziju snimljenu u kinu koja se nalazi OVDJE, ali čekamo HD! Čini se da su ljudi oduševljeni.

Avatar: The Way of Water u kinima će debitirati 16. prosinca ove godine, a predviđa se da će preostali nastavci Avatara izaći 20. prosinca 2024., 18. prosinca 2026. i 22. prosinca 2028 godine. Ako nas je povijest ičemu naučila onda je to da ne trebamo vjerovati predviđenim datumima premijere kada je Avatar u pitanju.