Mix

Neočekivana inspiracija iza Pattinsonovog Batmana: ‘On je kao Kurt Cobain'

Mračni Batman Cobain
Mračni Batman Cobain Youtube Screenshot
\\folder\galerija Galerija Mračni Batman Cobain Mračni Batman Cobain Foto: Youtube Screenshot Isti Kurt Cobain Isti Kurt Cobain Foto: Folder.hr Mračan i izmučen lik Mračan i izmučen lik Foto: Folder.hr +2 Gotham je kišan kao i Seattle Galerija
Možda ste u glavnom traileru The Batman filma primijetili Nirvaninu pjesmu „Something in the Way“.

Redatelj filma Matt Reeves je izjavio tijekom intervjua za Esquire kako su Bruce Wayne i Kurt Cobain sličniji nego što mislimo. Slušajući Nirvanu, točnije Something in the Way, za vrijeme pisanja, Reeves je primijetio određeni ton koji pjesma dijeli sa samim karakterom superheroja kojega želi prikazati.

Kada je razmišljao o tome kako Batmana prikazati na potpuno nov način, u jednom je trenutku čak došao na ideju da od njega napravi ovisnika o drogi, nesmotrenog i neumoljivog. Ali ovaj put će njegova droga biti želja za osvetom.

To je samo jedan od načina na koje će, osim vanjskom pojavom, Batman podsjećati na grunge ikonu 90-ih. Tako će umjesto playboya kojega smo do sada imali priliku gledati, Bruce Wayne svoju životnu tragediju proživjeti kao osebujni samotnjak.
Film dolazi u kina ovoga ožujka. Jedva čekamo.