Mix

Nije popularno izjaviti, ali Eric Clapton je zbog ovog grozan lik. I zato nema prijatelje

eric clapton
eric clapton Foto: Folder.hr
eric Clapton je u jednom od zadnjih intervjua izjavio kako pokušava kontaktirati svoje kolege glazbenike, ali da mu se većina njih uopće ne javlja.

“Ne zvoni mi telefon često. Više ne dobivam puno poruka i mailova. Primijeti se.”

Možda zato što je zapravo grozan lik?

Clapton je sjeo s Oracle Films – nekom tamo grupom koja promovira slobodu govora, a zapravo nam se čini da šire teorije zavjere. U 25-minutnom intervjuu s Claptonom se može čuti koješta. Razočaran je britanskom vladom pa se u svom pokušaju za informiranjem okrenuo Youtubeu.

Zagovara “fokusiranu zaštitu” tj. strogi lockdown za sve ugrožene te potpunu slobodu za sve ostale. Čak je našao i grupu istomišljenika na enkriptiranoj chat aplikaciji Telegram. Jer naravno, confirmation bias i echo chamber su pojmovi kojima se trebamo ozbiljno pozabaviti u 21. stoljeću, sada kada svatko ima mišljenje te pristup tehnologiji da ga izrazi. K tome – Clapton je opasan lik koji ima platformu zahvaljujući svojim mlakim pjesmuljcima zbog kojih je nekim ljudima legenda.

Što je nagnalo Claptona da produbi svoje teorije zavjere? Cijepio se i dva tjedna je proveo u krevetu. Tresle su mu se ruke, brinuo se da nikad više neće svirati.

I ono… Zbog neugodnog iskustva širi dezinformacije. Sad mu je dobro i radi lude intervjue s “filmskim ekipama”.

Još u sedamdesetima je izjavio na koncertu da želi da Britanija ostane “bijela”. Da je to izjavljeno danas, ne bi izdržao ni tri dana, ali hej – neka druga vremena, neki drugi mediji.

Što nas još jako frustrira? To što je DJ Khaled za svoj novi album uzeo sempl Claptonove Leile – što znači da je Clapton već dobio brdo para, a da će dobiti i još više, ovisno o uspjehu Khaledove pjesme.

Već mu je 76. godina i lik ništa ne radi da pretvori ovaj svijet u bolje mjesto.

Ako želiš pogledati intervju, svih 25 minuta je u videu ispod. Ali upozoravamo te… Ako pogledaš ovaj intervju, Youtube homepage bi ti mogao biti uništen teorijama zavjere.