Mix

Nova Sailor Moon stiže na Netflix, ovo bi moglo biti veliko

Sailor Moon
Sailor Moon Foto: Youtube Screenshot
Kad smo bili klinci, Pokemoni i DragonBall su vladali našim anime apetitima, uz pokojeg Captain Tsubasu koji je kod nas bio poznat pod imenom “Gol”. Sailor Moon je bila u sjeni ovih anime projekata, ali ne možemo lagati kako su planetarne srednjoškolke izazivale znatiželju svaki put kada bi se preobražavale u ratnice. Kad smo malo odrasli, shvatili smo koliko je Sailor Moon kompletno zakon i kako je serija zaslužila znatno više pažnje nego što smo joj dali kao klinci. Toliko smo ju zavoljeli da ju sad stavljamo pri vrhu naše liste najjačih superjunakinja svih vremena.

Sada ćemo dobiti i film koji stiže na Netflix 3. lipnja. Ovo je ujedno i prvi Sailor Moon film u zadnjih 26 godina, a zove se… udahni prvo… Pretty Guardian Sailor Moon Eternal The Movie. Ovo će biti prvi put da se film prikazuje izvan Japana gdje je početkom godine izašao u dva dijela.

Pustolovine ratnica su smještene u travnju, baš u vrijeme kada japanske trešnje cvatu. Tokyo slavi najveću potpunu pomrčinu Sunca. U gradu se pojavljuje misteriozna trupa nazvana Dead Moon Circus koja želi vladati Mjesecom i Zemljom, a kasnije i čitavim svemirom. Ovo nam zvuči kao “anime plot generator”, ali izvedba je važna. 2014. godine smo dobili i reboot nazvan Sailor Moon Crystal koji se trudio vjernije prenijeti radnju mange, a ovaj film je nastavak te priče.

Evo kako će to sve izgledati.

Netflix se ozbiljno bacio u anime projekte, na taj način žele dobiti prednost u streaming ratovima s konkurencijom. Samo prošlog mjeseca su izbacili 40 anime naslova. Uz ovaj Sailor Moon projekt, zaintrigirani smo i za Yasuke, anime o afričkom samuraju u feudalnom Japanu. Yasukeu će glas dati LaKeith Stanfield, a soundtrack je odradio Flying Lotus.