Mix

Nove kritike na račun Kanyea Westa zbog nove obuće! Prodaje čarape pa 200 dolara

IDESH NASLOVNE FOTOGRAFIJE – 2023-12-19T133613.143
IDESH NASLOVNE FOTOGRAFIJE – 2023-12-19T133613.143 Foto: Instagramscreenshot/@kanyedefenseteam/screenshot/YZY.com
Kanye West se našao na meti kritika zbog prodaje odjevnog predmeta koji je negdje između para tenisica i para čarapa. Novo izdanje obuće je Kanyeovo prvo nakon javnog raskida s velikim modnim brendom, Adidasom, ali umjesto uzbuđenja za brend, ljudi su se odlučili oglasiti na društvenim mrežama, a čini se kako su samo kritike.

Obuća o kojoj je riječ, poznate je kao YZY POD, a doista izgledaju kao velike čarape, ali zapravo su dovoljno izdržljive da se nose svuda i u svakoj prilici. Obuća se opisuje kao „savitljiva“ i „prikladna za putovanje“, a sada su dostupne za prednarudžbu.

View this post on Instagram

A post shared by DONDA TIMES (@dondatimes)

Iako su izbori dizajna jedno, pažnju je privukla i cijena obuće, s mnogima zapanjujućim iznosom na etiketi. Naime većina komentara ističe kako je 200 dolara za par čarapa suludo, no tako je s visokom modom koju oduvijek prati i visoka cijena. Uzmemo li recimo kao usporedbu druge luksuzne brendove koji također prodaju iznimno slične, ako ne i identične, tenisice čarape, YZY POD su u prosjeku jeftinije i više od 400 dolara, pa bi se moglo tvrditi da je Kanye mogao i podići svoju cijenu.

Uz cijenu neki su zbunjen i veličinom koje se izražavaju u brojevima 1, 2, i 3. Nitko ne želi potrošiti novce na prevelike ili premale tenisice, stoga Kanye mora još toga pojasniti. Iako cijena u našim očima nije problem, jer se mnoga luksuzna obuća kreće u tom cjenovnom rangu, veći je problem izgled i udobnost njegove najnovije kreacije.

Ovo izdanje je prvi set cipela koji je West najavio otkako je Adidas raskinuo suradnju s njim u listopadu 2022. nakon niza antisemitskih komentara.