Mix

Odlazi djetinjstvo: prvo Batman, sad i on!

Green Ranger
Green Ranger Foto: Youtube Screenshot

Otišao je Kevin Conroy, legendarni glas Batmana koji nam je obilježio djetinjstvo, a nedugo nakon njega je umro i Jason David Frank, zeleni i bijeli rendžer iz originalne postave Power Rangersa. Frank je napustio ovaj svijet u 49. godini života. Uzrok smrti je zasad nepotvrđen, ali TMZ navodi kako si je Frank sam oduzeo život nakon što mu je supruga u kolovozu zatražila razvod braka.

Puno toga mi prolazi pred očima…

Subota je. Budim se sretan jer ne moram u školu. Doručak čeka. Nisu bile šarene pahuljice nakrcane šećerom jer nismo Amerikanci. Ako se dobro sjećam, bio je kruh s margarinom i džemom. Na TV-u su Power Rangersi. Bore se protiv zle Rite i njezinih čudovišta. Počelo je s pet boja, ali u jednom trenutku se pojavljuje zeleni rendžer. S repićem. I potpuno mijenja narativ serije. Zove se Tommy. U jednom trenutku on postaje bijeli rendžer — s najupečatljivijim odijelom.

Izvorni Mighty Morphin’ Power Rangersi su bili emitirani od 1993. do 1996. godine, sad već znamo kako su japanski serijal prilagodili američkom tržištu te da je značajan dio serije zapravo već bio desetljećima star. Nikom nije smetalo. Ne postoji osoba koja nije obožavala Power Rangerse.

Power Rangersi imaju čitav niz sezona u kojima su se glavni glumci često mijenjali, ali Jason David Frank bi uvijek pronašao put u serijal. On i Amy Jo Johnson su bili najbolji dio dosta lošeg filmskog reboota iz 2017. godine iako su se pojavili samo na nekoliko trenutaka.

On nije bio samo glumac nego se uspješno bavio i borilačkim vještinama. U karateu je imao crni pojas, a bio je potkovan i u taekwondou, muay thaiju, jiujitsuu… Čak se natjecao i u MMA-ju 2010. godine. Pobijedio je u sve četiri amaterske borbe, a pobijedio je i u svojoj jedinoj profesionalnoj borbi u Texas Cage Fighting: Puro Combate 1.

Legendo!