Mix

Oduvijek si htio akcijsku figuricu u obliku sebe? Evo tvoje prilike!

Power Rangers figura u ruci
Power Rangers figura u ruci Foto: Youtube Screenshot
Hasbrova Selfie Series omogućuje obožavateljima oživljavanje svojih Star Wars, Marvel i Power Rangers fantazija.

Ne takvih.

Realno, postajanje superherojima tipa onih koje idoliziramo nevjerojatnije je čak i od postajanja odvratnim, umjetno izazvanim herojima kakve imamo priliku vidjeti u The Boysima.

Jedino što nam preostaje, i pritom nije nimalo loša opcija, jest Hasbrova Selfie Series kolekcija figura od 15 cm, koje na sebi mogu imati 3D print našeg lica – digitalno skeniranog preko vlastitog pametnog telefona.

Stvaranje akcijskih figurica na temelju stvarnih ljudi nije posve nova ideja, prenosi Gizmodo. Prije nekoliko godina Hasbro i Formlabs pokrenuli su natjecanje u kojem je pet superfanova dobilo priliku napraviti akcijsku figuru na temelju svog izgleda.

U to vrijeme ograničenja u 3D printu i digitalnom skeniranju, Hasbro nije mogao svakom obožavatelju ponuditi priliku da sam sebe pretvori u figuru.

Na svu sreću, tehnologija je od tada dovoljno napredovala pa će Hasbro Selfie Series sada biti otvorena svima koji žele skupiti 60 dolara za figuru od 15 cm, a koja izgleda točno kao osoba koju ih svako jutro promatraju u zrcalu… ali s boljim kostimom!

Skeniranje lica vrši se putem mobilne aplikacije Hasbro Pulse koja je dostupna za iOS i Android.

A što se tiče akcijskih junaka na kojima ćete moći temeljiti vlastite akcijske figurice, u ponudi će biti klasični i kultni junaci, jednako kao i trenutačno popularni likovi u današnjim serijama, filmovima i stripovima.

U početku će to uključivati ​​kostime temeljene na G.I. Joeu, Ghostbustersima, Power Rangersima, Marvelovim junacima te dizajn inspiriran likovima iz Star Warsa.

Nadamo se da bi u jednom trenutku mogli početi uključivati i likove iz mangi, jer tek bi to postala divlja vožnja. Pogotovo za braću weebove.

Hasbro još nije dao nikakve pojedinosti o tome koliko će vremena zapravo trebati da se prilagođena figura izradi i pošalje nakon što se završi s digitalnim skeniranjem lica. Obožavatelji na San Diego Comic-Conu prvi će dobiti priliku izraditi svoje akcijske figurice.

Već vidimo koliko će, osim za vlastitu sreću, ovo biti dobra prilika za trolanje s rođenanskim poklonima.

Pokloni starom njegovo lice na tijelu Jabba The Hutta i podsjeti ga da je vrijeme za ustajanje s kauča. Sestri daj jednog personaliziranog Jar Jar Binksa i reci joj da nikad nije bila ljepša.

Uzmi lokalnog političara i prikelji njegovu facu na Crvorepa, tj. Wormtaila iz Harry Pottera.

Pusti mašti na volju.