Mix

Oni su ovisni o kondomima, ali ne zbog seksa! Nećete vjerovati čemu služe

kondomi u boji
kondomi u boji Foto: Unsplash
Koliko god to bizarno zvučalo, studenti u Indiji postali su ovisni o kondomima. I to ne kao o kontracepciji, nego kao o drogi.

O da, indijska mladež koristi kondome s okusima kako bi se dobili na malo alternativniji način. Stave ih u vruću vodu pa popiju tekućinu, i to ih drži 10-12 sati.

Incident je otkriven tek kad je trgovac zaključio da kondomi s okusom postaju sve traženiji u određenim područjima grada Durgapura, prenosi Mint. Iz znatiželje, trgovac je upitao jednog od svojih kupaca zašto su kondomi s okusom sve traženiji, na što mu je ovaj odgovorio da ih kupuje kako bi se ‘napušio’.

Trgovci drogerije u Durgapuru izjavili su kako se prije prodavali tri do četiri paketa kondoma dnevno, dok sada nestaje cijela kutija dnevno.

Objašnjavajući kemiju iza toga, jedan profesor kemije objasnio je da dugotrajno namakanje kondoma u vrućoj vodi uzrokuje intoksikaciju zbog razgradnje velikih organskih molekula u alkoholne spojeve.

Znači napiješ se, ali jeftinije. Problem je u tome što kondomi sadrže aromatske spojeve čija razgradnja stvara alkohol. Iako zvuči kao za*ebancija, nije, jer uzrokuje ovisnost.

Tako su se i kondomi pridružili skupini slučajnih opijata kao što su sirup protiv kašlja, vodica poslije brijanja, ljepilo, boja i lak za nokte.

Kreativno, ali i dalje gadno.