Mix

Ovih 15 ponašanja nije prikladno za zdravu ljubavnu vezu! Na ove stvari treba obratiti pažnju

par u kafiću koji se drži za ruke i pije kavu
par u kafiću koji se drži za ruke i pije kavu Foto: unsplash.com
Zdravu ljubavnu vezu teško je postići, a održavati je takvom još je teže, no ne očajavajte. Svaka veza, a tako i ona s najbližim i najsličnijim partnerima, ima svoje uspone i padove, a ova ponašanja ukazuju kako da veza ostana pretežno dobra.

Od sasvim očitih do suptilnijih primjera, ovo je nekoliko stvari koje biste trebali izbjegavati ako želite vezu održati zdravom. I naravno, veza je dvosmjerna ulica tako da bi oba partnera trebala raditi na odnosu.

Varanje

Počnimo od očitog, prijevara i laži nikako nisu dio zdravog odnosa, tako da se bilo koje prakse povezane s ovom trebaju napustiti. Zdrav odnos se temelji na pouzdanju i iskrenosti.

Zanemarivanje prijateljstava

Ulazak u novu vezu je uzbudljiv, ali ponekad može postati sveobuhvatan. Početak nove veze i održavanje odnosa s prijateljima je izazovno, no ne trebate napustiti svoje društvo zbog ljubavne veze.

Gubitak vlastitog osjećaja sebe

To se može povezati s prijateljstvom, ali važno je ne postati samo polovica veze. To može značiti da provodite vrijeme sami ili imate hobije izvan vaše veze, ne smijete dopustiti da vam je veza jedino što vas definira.

Stavljajući sve ostalo ispred veze

Oslanjajući se na tvrdnju iznad, to ne znači da ne biste trebali ponekad dati prednost vezi. Pronalaženje ravnoteže ključno.

Trud

Odnosi nisu samoodrživi. Na njima treba raditi i graditi ih. To znači uložiti trud u vezu, od planiranja rođendana i godišnjica do organiziranja odmora za vas dvoje. Morate se potruditi oko nečega do čega vam je stalo i tako to i pokazati.

Vođenje rezultata i zamjerki

Vaša veza nije natjecanje, nije bitno nekoga pobijediti u vezi, već biti tu jedno za drugo.

Ne podržavate svog partnera

Ovo ne bi trebalo posebno objasniti, ali morate biti uz svog partnera, bilo da to znači slaviti njihova postignuća ili im pomoći u teškim vremenima.

Njuškanje

Da, kopanje po ​​nečijim telefonu, možda se čini uzbudljivo no, to je velika povreda povjerenja i omalovažavanje.

Postajanje desenzibiliziranim

Koliko god vremena proveli zajedno, kad-tad se naviknete jedni na druge, a to ne znači da partnera počnete uzimati zdravo za gotovo. Treba cijeniti sve one male stvari koje netko učini za vas.

Podbadati se

Ovo je siguran način da se uvjerite da ne možete niti završiti razgovor bez da netko bude pasivno agresivan, što nije dobar znak. Ovakav toksičan odnos treba prekinuti i naći bolji način za izražavanjem.

Usporedba svog partnera s drugima

Bilo da se radi o prijašnjim partnerima ili bilo kome drugom, trebali biste voljeti i cijeniti svog partnera onakvog kakav jest, a ne uspoređivati ga s drugima.

Pokušaji karakterne promjene partnera

Vraćajući se na prethodni razlog, ne biste trebali pokušavati oblikovati nekoga onakvim kakvim želite da bude. Volite ih zbog njih i ne pokušavajte ih mijenjati.

Zaboraviti ih

Ovo se može činiti očiglednim. Razumljivo je da će u životu iskrsnuti i druge stvari, ali ipak morate za njih pronaći vremena. Izdvojiti vrijeme za nekoga vrijedan je poklon u današnjem užurbanom svijetu kojeg će vaš partner i cijeniti.

Iznošenje prošlosti

Ovo je veliki problem u vezi. Netko tko spominje prošlost u svađi, time pokazuje da nije voljan oprostiti stvari i okrenuti se prema budućnosti.

Ignoriranje ili odbacivanje problema

Čak i najbolji veze nailaze na izazove i probleme, a ignoriranje ili odbacivanje neće ih riješiti. Samo će ih potaknuti na gomilanje i u konačnici će vam prekipjeti.