Mix

Paddy the Baddy je buduća najveća zvijezda UFC-a, a i kanal na Youtubeu mu je odličan

paddy pimblett naslovna
paddy pimblett naslovna Foto: Youtube Screenshot
Paddy Pimblett je jedna od najvećih nada UFC-a koji je već nekoliko puta iznenadio javnost, kako unutar ringa tako i izvan ringa. Pažnju šire javnosti je privukao izjavom nakon posljednje borbe u kojoj je otvoreno govorio o samoubojstvu prijatelja te mentalnom zdravlju muškaraca. Neočekivane su ranjive izjave od naizgled macho UFC boraca, ali Paddy predstavlja novi naraštaj koji se sve manje boji autentičnosti i iskrenosti. Zato smo ga zavoljeli i navijamo da postane najbolji borac na svijetu. Kako je krenuo, moglo bi se i ostvariti.

Nismo sigurni koliko će Dana White gurati lika koji ima kosu kao Shaggy iz Scooby Dooa te koji je veći dio godine bucmast, ali Paddy the Baddy to zaslužuje.

O kakvoj je osobi riječ dovoljno govori i nedavna anegdota. Šetao je psa po Liverpoolu, pas je obavio masivni broj 2 ispred nečije kuće. Paddy je pozvonio kako bi zatražio malo vode da sam to počisti, žena ga je oduševljeno prepoznala i rekla kako će to sama počistiti. Nismo nikad vjerovali da ćemo na interakciju s riječima “sloppy shit” gledati ovako blagonaklono.

Polako i sigurno postaje i zvijezda Youtubea sa vlogovima u kojima prikazuje svoj život, trening te prehrambene navike.

Posljednji video jasno prikazuje kako je odlučio izgubiti preko 20 kilograma za idući nastup u UFC-u.

Prije nego što počne s pripremama za iduću borbu, nerijetko mu je dnevni unos kalorija preko 7 tisuća kalorija pa mu težina nevjerojatno varira. Kad pripreme počnu — potpuno se uozbilji te uz pomoć prijatelja kuhara održava strog raspored prehrane te kalorijski deficit. Dodatna težina se samo otopi. Zanimljivo je vidjeti kroz video od 10 minuta kako mu se lice očito mijenja.

Video je zabavan, informativan, razbija predrasude o UFC borcima (bar o Paddyju), a možda će ga malo biti teško razumjeti s obzirom da Paddy ima jak naglasak. Čak se i Youtubeovo autogeneriranje titlova muči s njegovim govorom.

Paddy se priprema za borbu na UFC 282 u Las Vegasu. Borit će se protiv UFC veterana Jared Gordona protiv kojeg će tražiti svoju petu pobjedu zaredom. Nije ni Jared Gordon loš, u posljednjih pet borbi je ostvario četiri pobjede. Ovo je možda najveći zalogaj za Paddyja dosad. Borba se održava 10. prosinca.