Mix

Pilot promijenio smjer usred leta. Razlog? Kako bi putnici vidjeli polarna svjetla

Polarna svjetla
Polarna svjetla Foto: Shutterstock
Putnici na letu U21806 iz Reykjavika na Islandu do zračne luke Manchester ostali su zaprepašteni kad je pilot krenuo neobičnom rutom, ali nitko se od njih nije žalio zbog skretanja s pravca – jer su uspjeli baciti pogled na polarna svjetla, prenosi LADbible.

Jedan od putnika, Adam Groves, tweetom je zahvalio pilotu na tom “obilasku” i rekao kako mu je to iskustvo upotpunilo godišnji odmor – na kojem se i zaručio.

Tako je to kad te ide.

Groves i njegova zaručnica Jasmine Mapp sjedili su na desnoj strani zrakoplova tako da ne bi imali priliku vidjeti spektakularnu auroru da nije bilo vrlo susretljivog pilota.

Par je i tijekom svog putovanja Islandom pokušao vidjeti sjevernu svjetlost, ali nisu imali sreće. Zato je pilotova gesta za njih dvoje bila posebno vrijedna.

„Drago nam je što je kapetan na našem letu iz Reykjavika za Manchester uspio izvesti kontrolirani manevar kako bi putnicima omogućio da iz zraka svjedoče nevjerojatnom prikazu jedne od najvećih prirodnih znamenitosti, polarnoj svjetlosti. Naša ekipa uvijek će učiniti što je god moguće za naše kupce i drago nam je što smo s njima mogli podijeliti taj poseban pogled”, rekli su iz aviokompanije easyJet koja je vlasnik zrakoplova.