Oko jedne stvari su se složili

Pitao je ljude od 70 do 80 godina za čim najviše žale! Pogledajte koji je odgovor najčešći

Dvije gospođe daju izjavu
Dvije gospođe daju izjavu Foto: yairbrachiyahu/Canva
Ne žale oko puno toga, no oko jedne su se stvari složili

Osim ako ne živite svoj život po sloganu ''No ragrets'' iz filma Obitelj Miller (We're the Millers), onda sigurno imate poneku stvar za kojom žaliti i mislite kako ste trebali drugačije postupiti.

Te se stvari ipak mijenjaju kako starimo i prolazimo kroz život. Naši se prioriteti i stavovi mijenjaju, kroz godine određenih iskustava, a tako se vjerojatno s vremenom mijenja i osjećaj žaljenja.

Kada je čovjek upitao ljude u dobi od 70 do 80 godina za čim najviše žale, postojao je jedan uobičajeni odgovor.
To je bio TikToker korisničko imena Yaribrachi, a razgovarao je s ljudima o ''nečemu za čim najviše žale u životu''.

@yairbrachiyahu 70 Year Olds Share What’s Most Important In Life… #lifelessons #lifeadvice #interview #longervideos ♬ original sound - Yair

 Jedan je gospodin rekao da nije ''ostajao toliko kod kuće sa svojom djecom'' dok su odrastala, a drugi je rekao da bi ljudi trebali ''uživati u svakoj fazi'' života i ''cijeniti'' trenutake.

Uobičajena tema nastavila se pojavljivati u starijim dobnim skupinama, kad ih je pitao "Što ste mislili da je jako važno dok ste bili mlađi, ali kako ste starili, shvatili ste da nije važno?".

@yairbrachiyahu 80 Year Olds Share What’s Most Important In Life… #lifelessons #lifeadvice #interview #longervideos ♬ original sound - Yair


79-ogodišnjak je odgovorio ''Vjerojatno novac. Iako je važno, olakšava, ali ne jamči radost.''. Drugi par 70-ogodišnjaka također se složio ''Mislim da su prijatelji, obitelj, njihova blizina, pravo blago, a ne stvari. Uspomene koje stvorite, to su najvažnije stvari.''.

\\folder\vezani_članak Najstariji čovjek na svijetu John Tinniswood Savjeti s puno iskustva Najstariji čovjek na svijetu ima 111, a ovo su njegovi savjeti za dug i sretan život

Zaključili su kako ''Prije, dok ste bili mladi, jedina stvar koja vas je pokretala je zarađivanje više novca. Shvaćate da to nije to. Stvari koje mi najviše znače nikad me ne koštaju ni centa.''.

I 73-ogodišnjak je rekao isto ''Novac. Uvijek se radilo o zarađivanju i posjedovanju novca. Dok god imaš dovoljno hrane, imaš krov nad glavom, dobar si.''.

Sada znate kako nije sve u novcu, a kroz život treba težiti kvalitetnim prijateljstvima i dobrim odnosima s bliskima te stvaranju trenutaka za pamćenje. Bar tako kažu najiskusniji.

 Ne propusti ovotjedno pitanje u rubrici "Ubaci u folder".