Mix

Pobjeda na kino-blagajnama: Neočekivani blockbuster srušio rekorde sa 100+ milijuna

Box office minions
Box office minions Foto: Youtube Screenshot
Neočekivani blockbuster je poharao američke kino-blagajne proteklog vikenda i srušio rekord za zaradu filma na jedan od najvećih američkih praznika – Dan nezavisnosti.

Taj hit je Minions: The Rise of Gru koji je u džep pospremio 127.9 milijuna dolara.

Otkad je pandemija opako udarila kino-industriju, animirani filmovi su sporo kretali u kinima, a nismo imali ni nekih hitova. Toliko je situacija bila zabrinjavajuća da je Pixar svoj animirani film Turning Red odlučio poslati ravno na Disney Plus.

Minioni su ipak popkulturne ikone i oni ne igraju po istim pravilima kao svi ostali. 127.9 na sjevernoameričkim blagajnama i još 86 milijuna iz ostatka svijeta. Svi gledatelji su imali priliku svjedočiti kako Gru postaje superzlikovac. Stelaran vikend za žute malce.

Interes za Top Gun ne jenjava, on nastavlja jurišati. U odnosu na prošli vikend, zarada je pala svega 14 posto što je fenomen. Našao se na drugom mjestu po zaradi s novih 25.5 milijuna dolara. Ukupna svjetska zarada? 1.11 milijardi dolara. Paramount je mudro odlučio čekati s premijerom ovog filma. Mi smo ga pogledali dvaput, a vjerojatno ćemo utkati u ukupnu svjetsku zaradu i novac za treću ulaznicu.

Na trećem mjestu ponosno stoji Elvis koji je proteklog vikenda zaradio 19 milijuna dolara.

Na četvrtom mjestu se našao razočaravajući Jurassic World Dominion sa novih 15.7 milijuna dolara. Kritičari su razočarani, a o tom jasno govori i ocjena od svega 30 posto na Rotten Tomatoesu, ali to nije spriječilo film da dosad nagrebe pozamašnu svotu.