Mix

Povratak u budućnost: Napokon znamo kako će izgledati novi DeLorean

Delorean 3
Delorean 3 DeLorean
\\folder\galerija Galerija Delorean 3 Delorean 3 Foto: DeLorean Delorean 6 Delorean 6 Foto: Folder.hr Delorean 5 Delorean 5 Foto: Folder.hr +2 Delorean 4 Galerija
DeLorean je legendarno vozilo ponajviše poznato zahvaljujući ulozi u franšizi Povratak u budućnost, ali iza tog branda je duga i mučna povijest. Originalna kompanija je propala 1982. godine, a iza ovog DeLoreana su potpuno novi ljudi koji vjerojatno neće dilati drogu kako bi kompanija opstala.

U original smo bili zaljubljeni, ali je svakom tko ga je vozio bilo jasno kako je automobil grozan za vožnju.

DeLorean Motor Company su otkrili izgled novog Alpha 5 električnog automobila koji vraća DeLorean u budućnost. Propustili su priliku referirati se na originale koji su bili kockasti i prepoznatljivi, a vjerujemo da bi ovaj model izgledao bolje da je sprijeda imao originalni “DMC” logo. Vrata se atraktivno otvaraju prema gore, kao krila – što vidimo kao minus na skučenim parkiralištima trgovačkih centara. Od nule do stotke ide za 2.99 sekundi – što ima smisla jer je električna pila u pitanju.

Izvor fotografija: Delorean

Novi DeLorean izgleda uistinu predivno, a obećaje i neke pristojne specifikacije od kojih puno znači doseg od 482 kilometra na jednom punjenju te maksimalna brzina od 250 kilometara na sat. Treba napomenuti kako su ovo performanse osnovnog modela. Znatiželjni smo kako će izgledati jači modeli.

Auto će biti predstavljen 21. kolovoza, a tad ćemo ga imati priliku i vidjeti u akciji. Nakon toga preostaje još samo jedna stvar.