Mix

Prava vijest za fanove! Netflix bi mogao otkupiti prava za prijenos Formule 1

F1
F1 Foto: Youtube Screenshot
Netflixova dokumentarna serija F1 Drive to Survive je postala neočekivan hit, u procesu je snimanje četvrte sezone, a serija je postala jedno od najvećih oružja za regrutiranje novih fanova u ludilo zvano Formula 1.

Četvrta sezona F1 Drive to Survive prati ovu sezonu utrka (koja je ludilo!), a trebala bi se pojaviti u našim Netflix feedovima početkom 2022. godine. Jedva čekamo. Osim Drive to Survive, Netflix je izbacio i dokumentarac o legendarnom Michaelu Schumacheru. Očito je da su zagrizli za najbogatiji i najskuplji sport na svijetu.

Dosad je Netflix izbjegavao emitiranje sportskih događanja, ali to bi se moglo promijeniti u budućnosti. CEO kompanije Reed Hastings je dao naslutiti da bi se to moglo promijeniti.

U izjavi za njemački Der Spiegel je izjavio kako su prije nekoliko godina prava za emitiranje utrka Formule 1 bila već prodana, ali da bi Netflix danas svakako razmotrio tu opciju.

“U Netflixu se bavimo zabavmo, a ne novinarstvom. To bi značilo da moramo dosegnuti određene standarde. Držali smo se dalje od live sportova. S takvim prijenosom, nemamo kontrolu nad izvorom.”

Što se tiče sadašnjih prava na emitiranje utrka Formule 1, u Americi ta prava drži ESPN do 2022. godine, a logično je da žele i nastaviti s takvom praksom. U Ujedinjenom Kraljevstvu prava drži Sky Sports, a u Francuskoj Canal+ – ti ugovori traju do 2024. godine. Netflix se može ubaciti u ovo – ali na nacionalnoj razini.

Ovo može značiti da bismo uskoro mogli prestati gledati loše streamove.