Mix

Priča se o nastavku igrice Hogwarts Legacy! Pogledajte što slijedi nakon uspješne prošle godine

hogwarts legacy naslov videoigre i najava
hogwarts legacy naslov videoigre i najava Foto: YouTubescreenshot/@playstation
Nakon što je Hogwarts Legacy premašio prodaju od 22 milijuna primjeraka do kraja 2023. godine, nije iznenađenje da se počelo pričati o nastavku. Warner Bros. je nagovijestio više Harry Potter igara, ali još službeno nije obvezao na to.

Međutim, dobili smo najveći nagovještaj do sada da će Hogwarts Legacy 2 doći u nekom trenutku u budućnosti. Prva igra stigla je u veljači prošle godine s velikim očekivanjima, ali i kontroverzama, jer su mnogi igrači odlučili bojkotirati naslov zbog veze s kontroverznom autoricom Harry Pottera, JK Rowling.

Unatoč tome, igra je postala vrlo popularna među fanovima koji su uživali istražujući otvoreni svijet i vidjeli što nudi. Smještena prije događaja iz Harry Pottera, Hogwarts Legacy omogućuje igračima da sami pohađaju Hogwarts kao učenici u 1800-ima.

Igrači mogu prilagoditi svoje likove, odabrati kuću Hogwartsa i naučiti proširivati ​​magične sposobnosti pohađanjem nastave, ali i istražujući izvan dvorca poznate lokacije iz svijeta Harry Pottera.

No, nije sve u nastavi iz napitaka i obroku u Velikoj dvorani, jer igrači također „kreću na opasno putovanje kako bi otkrili skrivenu istinu čarobnjačkog svijeta“.

Sljedeća Harry Potter igra „Quidditch Champions“ bit će manjeg opsega, naslov koji je bio u beta verziji, ali još uvijek nema službeni datum izlaska.

No, u novom intervjuu, David Haddad, šef Warner Bros. gaminga, rekao je za Variety da je „niz drugih stvari“ planiran za franšizu Harryja Pottera koji će „omogućiti fanovima da dublje urone u dio ovog svijeta, priča i likova“.

„Nemamo posebne najave o tome točno kako i kada će (igra Quidditcha) doći na tržište, ali radimo na tome da bude dizajnirana na način koji će oduševiti fanove“, rekao je Haddad.

Hogwarts Legacy trenutno je dostupan na PS5, PS4 Xbox Series X|S, Xbox, Nintendo Switch i PC platformama. Iako nema naznaka kada će sljedeća igra Hogwarts Legacy biti objavljena, fanovi će se nadati da čekanje neće biti tako dugo kao što je bilo za GTA VI!