Mix

Prije 30 godina premijeru je doživjela jedna od najboljih animiranih serija svih vremena

Batman TAS
Batman TAS Foto: Youtube Screenshot / Warner Bros
Ni ne znamo više na kojem kanalu smo se prvi put susreli s animiranom serijom o Vitezu tame, ali znamo da nas je serija potpuno kupila od samog starta. Batman: The Animated Series je premijeru doživjela 5. rujna 1992. godine i osvojila srca djece, ali i odraslih diljem svijeta.

Ova serija je bila dokaz kako animirane serije sa superjunacima u glavnim ulogama mogu imati ozbiljniji ton, a kompleksnost tema nikako nije izostala. Veličanstveni Kevin Conroy je svojim glasom utjelovio legendarnog Batmana, a iza glasa Jokera se skrivao ni više ni manje nego Mark Hamill – što smo saznali tek čitavo desetljeće kasnije pa nam je serija postala još draža.

Batman: TAS se često spominje kao jedna od najboljih animiranih serija svih vremena, a kroz godine smo ju u brojnim izborima vidjeli na drugom mjestu – ispred animiranog Batmana su uvijek bili samo Simpsoni.

Serija je započela DC animirani svemir pa smo ubrzo dobili i Superman: The Animated Series, futuristički Batman Beyond sa starim Bruceom Wayneom i novim Batmanom, a uslijedili su podcijenjeni Static Shock te Justice League i Justice League Unlimited.

O ovoj animiranoj seriji se ima toliko toga za ispričati, itekako je utjecala i na Nolanovog Batmana, a za animiranu seriju je i stvoren jedan ikonički lik koji se kasnije pojavljivao u stripovima i filmovima – a to je legendarna Harley Quinn.

Ako se želite podsjetiti nečeg iz djetinjstva što sigurno nije izgubilo svoje čari, Batman: The Animated Series je savršena prilika za ponovno gledanje.