Mix

Prvo bezalkoholno craft IPA pivo u regiji – ništa alkohola i manje kalorija su za neke dobar recept

IDESH naslovna 1200×600 (2)
IDESH naslovna 1200×600 (2) Foto: The Garden Brewery / Canva Edit
Nagrađivana i inovativna hrvatska craft pivovara The Garden Brewery predstavlja svoje prvo bezalkoholno pivo.

The Garden Brewery uskoro će u ponudi imati prirodna, veganska i bezalkoholna piva kao dio proširenja palete njihovih bazičnih i specijalnih piva. Prvo izdanje je DDH (Double Dry Hopped) IPA koju su napravili u suradnji s Coast Beer Co., škotskim pionirima bezalkoholnih craft piva, a ujedno je i prvo bezalkoholno craft IPA pivo u regiji.

Za razliku od drugih bezalkoholnih IPA, ova verzija se sastoji od klasičnih hmeljeva, Citra, Simcoe i Mosaic, koji daju savršenu ravnotežu okusa i pitkosti, kao i sočnu aromu i okus. U ovom osvježavajućem pivu s 0.0% ABV možete beskrajno dugo uživati, a ima i upola manje kalorija od klasičnih IPA piva.

“Naša misija je uvijek bila raditi piva koja volimo. Uz upotrebu najkvalitetnijih sastojaka, inovativnih kvasaca i tehnika kuhanja piva, proizveli smo bezalkoholno vegansko pivo koje je sjajnog okusa”, poručuje David Plant, direktor The Garden Brewery. Pivo je nastalo u suradnji s craft pivovarom Coast čije je misija, kažu, uzdrmati ustaljeno tržište bezalkoholnih piva.

Sve veći broj ljudi pazi na zdravlje i osviješteno prelazi na bezalkoholna pića, kao i ona s niskom udjelom alkohola. Očekuje se da će globalno tržište bezalkoholnog piva porasti na 20 milijardi dolara do 2024. godine, a s najnovijim dodatkom ponudi The Garden je još jednom predvodnik trendova u craft pivarstvu u Europi.

Novo bezalkoholno pivo dostupno je na webshopu, kao i u Gardenovoj pivnici na Žitnjaku, a na više lokacija će biti dostupno uskoro. Dostava s webshopa je besplatna, ali moraš naručiti karton od 24 piva. Kraftice možeš sada piti u svako doba dana.