Pumpaj pumpaj

Ranim treningom do ravnog trbuha! Ovih pet jutarnjih vježbi možete napraviti i kod kuće

muškarac i žena vježbaju u teretani
muškarac i žena vježbaju u teretani Foto: unsplash.com
Vježbanje ujutro odmah nakon buđenja, čini se kao noćna mora, ali nudi puno prednosti

Za početak vam donosimo pet osnovnih, ali vrlo učinkovitih, jutarnjih vježbi koje treba ugraditi u jutarnju rutini vježbanja. Ove vježbe odlične su za topljenje trbušnog sala i transformiranje tijela. Kako biste brže vidjeli rezultate, važno je kontinuirano vježbati i izbjegavati nezdravu hranu. Pobrinite se da konzumirate zdravu, domaću hranu, ostajete hidratizirani i ostavite dovoljno vremena za oporavak.

Bicikl trbušnjaci

Bicikl trbušnjaci zahvaćaju ravni trbušni i vanjski kosi mišić istovremeno.

Vježba se izvodi ležeći s rukama iza glave, a nogama podignutim s tla. desni lakat privlačite prema lijevom koljenu dok desnu nogu pružite prema van. Brzo se prebacite na drugu stranu, povlačeći ovaj put lijevi lakat prema desnom koljenu. Nastavite izmjenjivati ​​strane nalik na vožnju bicikla. Napravite 3 serije od 15 ponavljanja po strani.

Čučanj skok

Čučnjevi sa skokom pospješuju otkucaje srca dok rade na kvadricepsima, tetivama koljena i mišićima stražnjice. Vježba poboljšava i stabilnost jezgre.

Počnite u položaju čučnja s nogama u širini ramena. Pazite da uključite svoju jezgru i gurnete se cijelim stopalom kako biste skočili. Lagano sletite unatrag, amortizirajući udarac odlaskom u položaj čučnja. Napravite 3 serije od 12 ponavljanja.

Iskorak

Iskoraci ciljaju vaše kvadricepse, tetive koljena i mišiće stražnjice. Oni zahtijevaju ravnotežu, koja aktivira vašu jezgru.

Započnite u stojećem položaju sa stopalima u širini kukova. Sada napravite korak naprijed desnom nogom i spustite se u iskorak. Lagano rotirajte lijevo stopalo prema unutra dok spuštate lijevo koljeno. Gurnite cijelo stopalo desne noge da se vratite u početni položaj. Ponovite isto s lijevom nogom. Napravite 3 serije od 10 ponavljanja za svaku nogu.

Jumping Jacks

Jumping jacks je vježba za cijelo tijelo koje ubrzava rad srca, potičući ga pritom u sagorijevanju masti tijekom dana.

Počnite tako što ćete stajati sa spojenim nogama i rukama uz tijelo. Angažirajte svoju jezgru i skočite stopalima u stranu, dok podižete ruke iznad glave. Skočite natrag u početni položaj i vratite ruke uz tijelo. Nastavite brzim, ritmičnim pokretima. Napravite 3 serije u trajanju od 30 sekundi.

Trzaj s bučicom

Trzaj s bučicom cilja noge, leđa i ramena, a istovremeno predstavlja izazov za koordinaciju.

Počnite tako što ćete stajati sa stopalima u širini ramena. Držite bučicu u svakoj ruci ispred bedara. Spustite se u polučučanj, a potom eksplozivno ustanite, dok bučice povlačite do visine ramena. Rotirajte zapešća i uhvatite bučice u visini ramena. Spustite bučice natrag u početni položaj. Napravite 3 serije po 10 ponavljanja.

Ovih će vam pet vježbi poboljšati jutarnje raspoloženje te vam pružiti energiju koja će vas pratit kroz ostatak dana. Kroz trening treba ostati uporan i predan, a rezultati će kasnije biti najbolji pokazatelj mukotrpnog rada.