Mix

Redatelji Avengers: Endgamea dali odgovor na misterij zvan “smežurani Captain America”

captain america
captain america Foto: Youtube Screenshot
Svaki film s putovanjem kroz vrijeme će dobiti svoje kad pohvatamo stvari koje nemaju smisla. Logika putovanja kroz vrijeme mora biti jasna i čvrsta, a ako nije – to nas nekako spriječi da uživamo u filmu.

Možda smo samo egotriperi koji duboko u sebi uopće ni ne žele biti sretni.

To je bio slučaj i s Endgameom kada na kraju (spoiler alert za tu jednu osobu koja još nije pogledala film) stari Steve Rogers sjedi na klupici i čeka Sama da mu pokloni štit.

Ispostavilo se da je Steve Rogers u jednoj od stvarnosti odlučio ostati s Peggy Carter, svojom jedinom ljubavi s kojom je htio plesati zauvijek.

Je li promijenio prošlost ili se putovanjem kroz vrijeme (i prostor) vratio u stvarnost koju smo gledali na ekranu? To pitanje muči brojne obožavatelje, a braća Russo, redatelji Endgamea su napokon dali odgovor.

“Ne znam jesmo li o ovom raspravljali javno, ali Cap se morao vratiti u glavni timeline. Da, bio je u jednoj od nastalih verzija stvarnosti, ali se morao vratiti u glavni timeline kako bi dao film Samu Wilsonu.”

Znači živio je u alternativnoj stvarnosti i onda je u zadnji tren malo skočio da Falcona učini novim Captain Americom?

Naaaah, i dalje nismo zadovoljni. Ovo im je easy way out. Iako – ovo ima sve više smisla kako se Marvelovi projekti dalje razvijaju. Očito je da se najavljuje Multiverse, naznake čega smo dobili i u seriji WandaVision, ali ćemo ih još jasnije dobiti u Spider-Manu 3 te (nimalo očito) u filmu Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Ovakav razvoj situacije će omogućiti Marvelu da snimi još avantura Captain Americe u alternativnoj stvarnosti, onoj u kojoj je ostao s Peggy. To nam zvuči super.