Mix

Ryan Reynolds upoznaje mlađeg sebe u ovom filmu koji nas podsjeća na najbolje Spielbergove dane

Adam Project
Adam Project Foto: Folder.hr
Kada se priča o filmovima, sve je subjektivno, ali najbolji Spielbergovi dani su vrijeme u kojem je stvarao blockbuster čuda za klince očarane filmom, svemirskim letjelicama, izvanzemaljcima i dinosaurima. Zato nam se čini da ćemo itekako uživati u novom Netflixovom projektu naslovljenom “The Adam Project”.

Od Ryana Reynoldsa smo doživjeli puno toga dosad, ali udruživanje snaga sa 12-godišnjim mlađim sobom?

Pilot kroz vrijeme (it’s a thing) se udružio sa samim sobom, ali mlađom verzijom kako bi se pomirio sa svojom prošlosti i spasio budućnost. E da, pomaže im i njihov pokojni otac. Djeluje zbunjujuće, ali je zapravo jako jednostavno. Toliko jednostavno da filmu već tepaju kako je instantni klasik poput E.T.-ja ili Povratka u budućnost, a jedan od recenzenata je izjavio kako je ovo film na koji bi i Spielberg bio ponosan. Kad pogledaš trailer, bit će ti jasno.

Reynoldsovog oca glumi Mark Ruffalo, majku mu glumi Jennifer Garner, a Zoe Saldana mu glumi djevojku. Kad pogledaš malo bolje – ovo su sve Marvelovi superjunaci, samo u drugim ulogama. Čak nas na trenutke Zoe Saldana podsjeća na žensku verziju Star-Lorda s ovim fazorima iz budućnosti.

Reynolds je rekao puno lijepih stvari u intervjuu za za The Hollywood Reporter, a ova nam je najdraža i u srce nas dira.

“Zahvalan sam što nam je Netflix omogućio stvaranje ovakvog filma, priče koja je bazirana samo na ideji. Pogotovo filma s ovakvim tonom osamdesetih, staromodnog na dobar način. Film u kojem se nešto nevjerojatno ili nadnaravno događa klincu koji se vraća kući do večere, a njegovi roditelji nemaju pojma da se išta dogodilo. Ovo je tip old-school, toplog, nostalgičnog filmskog stvaralaštva koji obožavam.”

Film je režirao Shawn Levy, isti onaj lik koji je režirao i Free Guyja, još jedan film u kojem Ryan Reynolds ne glumi već se ponaša kao Ryan Reynolds. Free Guy nam je bio zabavan obiteljski film, a to očekujemo i od Adam Projecta.

Film stiže na Netflix jako brzo – već 11. ožujka. Navili smo alarm.