Mix

Savršen partner: ovi znakovi pokazatelj su da ste s pravom osobom, tvrdi psihologinja

Romantični odnosti
Romantični odnosti Foto: Canva
Bez obzira jeste li u savršenoj vezi ili ne, potpuno je normalno povremeno se zapitati jeste li s pravom osobom.

Psihologinja April Eldemire, poznata po svom radu u području romantičnih odnosa, ističe kako su ponekad sumnje u vezi s vašim izborom partnera sasvim normalne, čak i kada se čini da je sve u redu, prenosi Psychology Today.

Eldemire godinama radi s bračnim parovima i partnerima te ističe nekoliko znakova koji su dokaz da ste s pravom osobom, tj. da ste pronašli svoju bolju polovicu.

Zajedničke vrijednosti

Jedan od ključnih pokazatelja da ste u zdravoj vezi koja će potrajati je usklađenost u zajedničkim vrijednostima i uvjerenjima. Partneri ne moraju dijeliti identična stajališta ili vjerovanja, ali osnovne vrijednosti koje odražavaju ono što je svakome najvažnije, trebale bi biti kompatibilne.

Stajališta o vjeri, politici, roditeljstvu, zaradi, i sličnim aspektima, važna su jer određuju vaš stil života. Ovakva uvjerenja presudna su za vašu budućnost pa je bitno biti okružen ljudima čiji su mišljenja suglasna s vašima.

Rješavanje konflikta

Način rješavanja nesuglasica još jedan je od bitnih znakova koji će vam ukazati na to jeste li pronašli svoju bolju polovicu. Parovi koji imaju zdrave, dugoročne odnose sposobni su suočiti se s problemima bez vrijeđanja i omalovažavanja.

Najvažnije je ostvariti odnos u kojem postoji međusobno poštovanje, a nezrelim rješavanjem konflikta pokazujete da vam je bitnije biti u pravu, nego pronaći rješenje.

Prihvaćanje partnera

Ako ste s pravom osobom, ne osjećate potrebu za tim da ih promijenite. Kada ostvarite odnos u kojemu se osjećate voljeno i prihvaćeno, shvatit ćete da možete biti u potpunosti svoji. Ova vrsta prihvaćanja stvara osjećaj sigurnosti u odnosu te parterima omogućuje da se osjećaju slobodno izražavati svoje misli, osjećaje i želje.

Naravno, postoje određene mane na kojima je važno raditi i kroz otvorenu komunikaciju možete doći do kompromisa, ali ako vam partner zamjera osobinu koja nema negativnih posljedica, možda je vrijeme da tu vezu prekinete.

Kvalitetno provedeno vrijeme

Ako ste s pravom osobom, nestrpljivo ćete čekati da zajedno provedete vrijeme. Vaš partner postaje vaš najbolji prijatelj, podrška i oslonac u svim situacijama, a vrijeme koje provodite zajedno postaje izvor radosti. Kvalitetno zajedničko vrijeme nužno ne podrazumijeva nekakvu posebnu aktivno, to može biti gledanje najdraže serije, šetnja ili odlazak na kavu.

Vizualiziranje budućnosti

Najvažniji znak je to da možete zamisliti zajedničku budućnost. U takvim situacijala razmišljate o budućnosti s partnerom s uzbuđenjem i optimizmom.

Prisutnost ovih znakova u vašem odnosu može ukazati na to da ste pronašli svoju bolju polovicu. Međutim, važno je imati na umu da su romantični odnosi kompleksni i da je potrebno kontinuirano ulagati trud i pažnju kako bi održali sretnu i zdravu vezu.