Mix

Shaquille O'Neal iznenadio fizičkom transformacijom, dosadilo mu izgledati kao starac

shaq workout
shaq workout Foto: Youtube Screenshot

Već jako dugo Shaquille O’Neal samo baljezga na televiziji, završio je daleko od one gromade koja je uništavala konkurenciju u reketu. Već pred kraj igračke karijere je počeo dobivati neželjene kilograme te je samo na trenutke podsjećao na dominantnu silu pod koševima.

U 49. godini života je pogledao u zrcalo i nije mu se svidjelo što vidi. Odlučio je to promijeniti. U intervjuu za Men’s Journal je podijelio svoje iskustvo.

“Teška mi je bila protekla godina. Sestra mi je umrla, Kobe nas je napustio, još mi je 28 ljudi umrlo. 2020. je bila jako loša godina i nisam imao volje nizašto.Kad ne želiš ništa raditi, a i ne želiš upasti u nevolje – samo dvije stvari možeš raditi. Ležati cijelo vrijeme i gledati Netflix.”

Nismo doživjeli toliko tragedija kao Shaq, ali godina je bila teška. On je odlučio postati aktivniji po pitanju svoje tjelesne forme.

“Počeo sam zdravije jesti. Nema više kruha, nema više kasnonoćnih Oreo keksa, nema više kolača, ništa. Radio sam ovo šest mjeseci, jeo sam voće, proteinske šejkove, salate, ribu, piletinu, šparoge i drugo povrće. Malene porcije. Tako sam jeo svaki dan i izgubio sam 12-15 kilograma.””

I promjena se vidi.

Izbacivanje namirnica nije nužno, važno je samo da ste u kalorijskom deficitu tj. da kroz dan potrošite više kalorija nego što ih unesete. Izbacivanje hrane bogate kalorijama kao što su čokolada i kolači mogu pomoći vašem cilju, ali nisu nužni koraci kako biste postigli ono što želite. Shaq je smatrao da pomaže staviti lokot na hladnjak i kuhinjske ormariće i to ga je dovelo do fizičke transformacije zbog koje mu se sada dive mediji i fanovi.

Dao nam je i savjet.

“Kad si stariji, a nekoć si bio vrhunski sportaš – sad je drukčije sve. Sad radiš, imaš posao, dođeš kući oko 5 ili 6, krevet u 9. Nemaš puno vremena za sebe. Želimo sjesti i gledati TV. Ali ako nađeš taj jedan sat dnevno da se vratiš u trening i u formu, pomoći će ti da se osjećaš bolje, izgledaš bolje i obaviš više stvari u danu.”

Lik je u pravu.