Mix

Sony je bio dovoljno hrabar i drastično je promijenio dizajn slušalica – zovu se LinkBuds

Sony slušalice linkbuds
Sony slušalice linkbuds Foto: Youtube Screenshot
Često slušamo glazbu i podcaste samo na jednom uhu. Zašto? Ako smo na biciklu, želimo doživljavati svijet oko sebe. Ako smo u uredu, ne želimo neprestano skidati slušalice ako nam se netko obrati. Ako smo doma – ponekad dobijemo čudan klaustrofobični osjećaj ako se potpuno odcijepimo od svijeta s obje slušalice u ušima.

Da, suvremene slušalice s aktivnim otkazivanjem buke imaju “Ambient mode” pomoću kojeg ti kroz mikrofon puštaju zvukove svijeta oko tebe, ali nam je to čudno, umjetno i nismo fanovi.

Sony je napravio slušalice za nas. Baš za nas. Skupili su hrabrosti i promijenili su dizajn, a čini nam se da nije samo gimmick pomoću kojeg će dobiti publicitet. Napravili su true wireless slušalice koje idu u uho, ali nisu zatvorene, ne izoliraju te od okoline već “imaju rupu”. Izgledaju kao maleni prsten, ili kao što su neki online recenzenti već primijetili – kao krafna.

Obećavaju prirodan zvuk, drukčiji osjećaj od ostalih slušalica, glazba se prilagođava glasnoći tvog okoliša, otpornost na vodu im je označena s IPX4 oznakom. Napravljene su od reciklirane plastike. Baterija traje 5.5 sati, a kućište za spremanje i punjenje obećava još 12 sati. Ako slušalice ubaciš u kućište, za 10 minuta punjenja dobiješ 90 minuta baterije i glazbe.

Ono što nas je šokiralo, vidjeli smo u promotivnom videu – ne moraš tapkati slušalice da pokreneš ili pauziraš glazbu, dovoljno je prstom odraditi geste u blizini uha. Da, možeš si lupiti po mjestu gdje se spajaju gornja i donja čeljust, možda i obraz dolazi u obzir.

Ideja iza slušalica? Da ih možeš nositi neprestano, cijeli dan ti mogu biti u uhu, možeš voditi razgovore bez skidanja slušalica. Kad pauziraš glazbu, čuješ sve oko sebe – kao da ih uopće ne nosiš. Leže duboko u uhu, nisu prevelike i sigurni smo da je moguće spavati s njima. A između ostalog – kroz ove “krafnice” ćeš čuti i alarm ujutro.

Ako obožavaš puno basa, teško da će te LinkBuds zadovoljiti zbog svog otvorenog dizajna, ali ih vrijedi testirati.

Preporučena cijena je 179 dolara, nisu jeftine, sačekat ćemo još nekoliko recenzija, ali smo itekako zainteresirani.