Mix

Stiže „mršavi” Playstation 5 po znatno nižoj cijeni? Može!

White
White Foto: Shutterstock / Lena Chert
Kakav je to samo hit bio kada je na tržište došao manji i slađi PS One nakon oštrog i monolitnog Playstationa 1! Sony je odlučio to pretvoriti u redovitu praksu. Nakon što bi izbacili generacije novih konzola, nekoliko godina kasnije bi izbacili i jeftinije „slim” verzije konzola kako bi izmuzli još nešto novca od onih koji se još nisu odlučili na kupnju konzole. Čini se da taj potez stiže i s „peticom”, a izvor ove vijesti je – Microsoft?!

Microsoft je u sudskim procesima zbog preuzimanja Activision Blizzarda, veliki novac je u igri, a Microsoft čvrsto vjeruje kako će Sony ove godine izbaciti Playstation 5 Slim po cijeni od 399,99 dolara. IGN piše kako su to spomenuli u sudskim spisima.
Sony još nije ništa potvrdio. Inačica Playstationa 5 bez optičkog pogona se već prodaje po cijeni od 399 dolara, ali bi ovo moglo biti osvježenje na tržištu, ponajviše zbog činjenice kako je PS5 OGROMNA konzola.

Spominje se i Sonyjev Project Q, što bi trebala biti ručna „konzola” koja funkcionira samo u suživotu s PS5 te će služiti za streaming igara na prijenosni ekran i gamepad.

Sony još nije reagirao, ali vjerujemo kako Microsoftovci znaju o čemu pričaju. I želimo da je istina.