Mix

Tek treći igrač u povijesti kojem je ovo pošlo za rukom – LeBron James opet ruši rekorde!

lebron james
lebron james Foto: Youtube Screenshot
Lakersi su poraženi od Netsa na domaćem terenu, ali je LeBron u završnu računicu uspio utkati svojih 32 koša te je tako postao tek treći igrač u povijesti NBA lige koji je dosegnuo čarobnu brojku od 35 tisuća poena.

Ispred njega su samo Kareem Abdul-Jabbar i Karl Malone.

Ujedno je i najmlađi igrač kojem je to pošlo za rukom, ali treba uzeti u obzir da je James stigao u ligu izravno iz srednje škole dok su Malone i Abdul-Jabbar (tada prezimena Alcindor) igrali još nekoliko godina na sveučilištu.

Nema sumnje kako će LeBron igrati još nekoliko godina te da će sustići rekord Kareema Abdul-Jabbara koji se nekoć činio nedostižnim. Ljubitelji košarke se znaju i našaliti da će James igrati i do svoje pedesete. S obzirom kako pristupa vježbanju, prehrani i oporavku, ne bi nas začudilo da LeBron uđe u četrdesete godine života na NBA terenima.

LeBron je s 36 godina na leđima i dalje jedan od najboljih igrača u NBA ligi, tijelo ga sluša te on prilagođava svoju igru zahtjevima vremena iz sezone u sezonu.

Iste noći kada je dosegnuo čarobnu brojku od 35 tisuća poena, izabran je i po 17. put u karijeri je izabran za NBA All-Star utakmicu. Pomeo je konkurenciju u glasovanju, a više o igračima izabranima na All-Star utakmicu pročitajte na Gol.hr.