Zanimljivo

Teorije obožavatelja: Što će se dogoditi u drugoj sezoni The Last of Us serije?

Nastavak serije The Last of Us
Nastavak serije The Last of Us Foto: thelastofus/PlayStation
Sve zanima što se sprema u novoj sezoni serije "The Last of Us"

Rasprave i nagađanja o drugoj sezoni serije „The Last of Us“ nisu prestale od trenutka kada je prva sezona završila. HBO-ova serija od početka je oduševila gledatelja svojom vjernom adaptacijom popularne videoigre, a s obzirom na razvoj radnje i likove u prvoj sezoni, očekivanja za nastavak su velika.

Ipak, nakon šokantnog i (za neke) kontroverznog početka drugog dijela videoigre „The Last of Us Part II“, mnogi se pitaju kako će serija uspjeti prilagoditi ovu priču, posebno kad je riječ o sudbini Joela.

Najavom nove sezone i glumačke postave, na raznim društvenim mrežama pokrenule su se rasprave o mogućim promjenama i smjeru druge sezone serije, prenosi ScreenRant.

Vjernost originalu

Na oduševljenje vjernih fanova nastavka videoigre, kreatori bi mogli pratiti originalni materijal. U tom slučaju, Joel će umrijeti na početku druge sezone, paralelno s događajima iz „The Last of Us Part II“ videoigre.
Ova bi opcija omogućila seriji da ostane dosljedna izvornoj priči, no s obzirom na popularnost koju je Pascal stekao u ulozi Joela te mišljenja nekih obožavatelja prvog dijela videoigre, kreatori možda ipak neće adaptaciju bazirati na ovom zapletu.

Proširivanje priče


S obzirom na kompleksnost priče „The Last of Us Part II", druga sezona serije možda će proširiti vremenski okvir radnje, ali zadržati zaplet iz videoigre. Na taj bi način odgodit će neodgodivo, tj. trenutak koji je podijelio obožavatelje videoigre.

Alternativni zaplet

Postoji mogućnost da se serija odluči za alternativni zaplet u kojem Joel ne umire u drugoj sezoni. Scenaristi bi mogli zadržati ovu zaplet, kako bi seriju mogli produžiti za još jednu sezonu. Iako bi ova opcija omogućila više prostora za istraživanje određenih likova, njihovog shvaćanja situacije, mnogi misle da se genijalnost drugog djela videoigre temelji baš na činjenici da kreatori okreću cijelu radnju na glavačke.


S obzirom na podijeljenost fanova videoigre, upitno je u kojem će smjeru ići adaptacija ovog nastavka obožavane videoigre. Hoće li kreatori zadržati autentičnost i kontroverzni zaplet priče, prilagoditi ga ili odgoditi? Neovisno o tome „The Last of Us" će sigurno nastaviti privlačiti pažnju gledatelja svojom napetom pričom i kompleksnim likovima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


HBO-ova sezona 2. The Last of Us prirodno bi se očekivala s velikim očekivanjem na temelju uspjeha prve sezone, ali zbog šokantnog načina na koji počinje The Last of Us Part II, još je veći pritisak na drugu sezonu serije u vezi s Joelovom pričom. Blizu početka druge igre, Joela, kojeg glumi Troy Baker u igrici i Pedra Pascala u glumačkoj postavi The Last of Us, brutalno je na smrt pretukla osvetoljubiva Abby, a ostatak igre prati Elliein potraga za osvetom. Bio je to šokantan i kontroverzan način otvaranja videoigre, a takav će se show teško ponoviti.

Prije početka štrajka, zvijezda The Last of Us, Pedro Pascal, govorio je o tome kako ne zna kako će se serija nositi s Joelovom smrću ili koliko će od druge sezone biti u njemu. Unatoč tome koliko je Joelova smrt bila kontroverzna, dovela je na neke od najboljih pripovijedanja u povijesti videoigara, ali TV je drugačiji medij i voditelji bi možda htjeli ići na drugačiji, iznenađujući način prilagodbe igre.

S obzirom na to da 2. sezona The Last Of Us planira započeti s produkcijom početkom 2024., samo je pitanje vremena kada će se otkriti Joelova sudbina.