Mix

Tko je najjači čarobnjak u svijetu Harryja Pottera?

harry potter
harry potter Foto: Youtube Screenshot

Znaš onaj meme u kojem djevojka u krevetu gleda dečka okrenutog leđima? Gleda ga zbunjeno i pita se o čemu on sad misli, sigurno o drugoj curi. Cure, evo vam odgovora. Vrlo često se pitamo tko je najjači u određenom svijetu. Radilo se o Marvelu, DC-u, Star Warsu, Gospodaru Prstenova, pa tako nekada i na red dođe Harry Potter jer nemamo pametnijeg posla.

Jako zanimljive se rasprave znaju potegnuti, ali i dosta složene. Ne postoji službena lista najjačih čarobnjaka, a sumnjamo da će nam JK Rowling moći pomoći jer se nalazi u problemima zbog nekih svojih stajališta.

Morat ćemo sami pokušati ovo dokučiti.

Nijedan čarobnjak ne barata s čarolijama na isti način. Neki pak imaju potpuno drugačija svojstva van “školskih” čarolija koje možeš naučiti jer s nekim moćima se jednostavno rodiš.

Odlučili smo se okušati u stvaranju rang liste, prema onome što znamo o ovome svemiru iz raznih izvora. Nije jednostavno, ali ćemo uživati.

11. Newt Scamander

Šarmantan i poseban Newt koji je imao izniman utjecaj na čarobni svijet bi se trebao nalaziti na ovoj listi. Ne smatramo ga super vještim čarobnjakom, a i zapravo je jako specifičan, ali netko tko je uspio izaći živ nakon okršaja s Grindelwald svakako zaslužuje svoje mjesto ovdje.

.

10. Harry Potter

Ovo je potencijalno najkontroverznija odluka. Staviti Harryja ovako nisko, ali saslušajte nas prvo.

.

Ne dvojimo da je Harry jako sposoban čarobnjak koji je vrlo mlad uspio izvesti čarolije koje su iznimno zahtjevne, ali realno on je još klinac koji treba postati velikan (pišemo o mladom Harryju).

On je zapravo više bio simbol otpora i nade, nego što je bio al pari s Voldemortom.

9. Sirius Black

Sirius, talentiran čarobnjak koji je uz to i Animagus. Nije on “samo tako” bio pozvan u Red feniksa. Znalo se zašto je on tamo, a to nije njegova rodbinska poveznica sa svim glavnim akterima.

.

8. Bartemius Crouch Jr.

Jedan od rijetkih bližih Voldemortovih suradnika, Smrtonoša, a treba naglasiti kako ih je bilo malo. Još manje je bilo onih kojima je Tom Riddle povjerio tako važan zadatak.

Nemojte zaboraviti da pričamo o liku koji je godinu dana odnosno jednu čitavu školsku godinu uspio muljati Dumbledorea tako da se prerušio u Moodyja. Ne treba ga podcijeniti.

7. Kingsley Shacklebolt

Možda nije bilo toliko na ekranu, ali činjenice da je bio Auror, dio Reda feniksa, izašao “neokrznut” iz rata protiv Voldemorta, a kratko je bio i Ministar magije.

Da nije toliko snažan, vjerojatno ne bi preživio sve s čim se susretao.

6. Alastor Moody

.

Auror koji je popunio pola Azkabana. To govori jako puno o njegovim sposobnostima. Nažalost, kada je preminuo u filmu, treba naglasiti kako su mu to bile godine kada već odavno više nije bio u svom “primeu”.

Vjerujemo da smo ga “upoznali” 10-tak godina ranije, da bi bio i više na ovoj listi.

5. Severus Snape

Iako je naša 10-godišnja verzija mrzila Snapea u filmu, do kraja smo ga itekako zavoljeli. No, to ne znači da je i dalje umro na čudan način s obzirom na to da je on jako vješt izrađivač magičnih napitaka.

On je doslovno izmislio čarolije Sectumsempra i Levicorpus.

.

Uz sve to je još izuzetno moćan Occlumens – to je sposobnost koja ne dozvoljava da itko vanjski pročita ili upravlja vašim mislima i emocijama. Da nije tako moćan, sigurno ne bi mogao prevariti Voldemorta.

4. Credence Barebone

Iskreno, još ni ne znamo koji je pun Credenceov pun potencijal, naslućujemo da je jako velik. Ipak je on jedan od Dumbledorea zar ne?

Razvalio je planinu, a ne zna ni jednu čaroliju…

3. Gellert Grindelwald

Velik negativac prije Tome. Slični po idejama, ali drugačiji u izvedbi. Grindelwald je više taj “Hilterovski” lik koji je do svojih ciljeva dolazio pretežito “politikom” i nasiljem, za razliku od Voldemorta koji se koristio samo potonjim alatom.

.

Jedini tko mu je mogao biti konkurentan je bio Albus, a mislimo da je to najveći pokazatelj njegove moći.

2. Tom Riddle
Samo je jedan bio moćniji od njega. A na kraju je realno porazio sebe samog jer je podijelio svoju dušu na sedam dijelova, ali je bio dovoljno moćan da to izvede.

Ne znamo bi li ijedan drugi čarobnjak ili vještica to uspjeli.

.

1. Albus Dumbledore

Vrlo vjerojatno najjači čarobnjak koji je ikada živio. Jedini koji bi mogao pobijediti Voldemorta u običnom 1 na 1 duelu.

.

Nije nam se takvim činio na početku, ali na kraju smo shvatili da su uspjeli pobijediti najvećeg negativca jer je dobri stari Albie sve isplanirao.

Jedva čekamo vidjeti koliko je moćan u svojoj mladoj verziji. Ako nas pitaš, mi bismo neku Mortal Kombat igru s likovima iz svijeta čarobnjaka i bezjaka.