Mix

Tragična sudbina poznatog lika iz The Gooniesa

Sloth iz The Gooniesa
Sloth iz The Gooniesa Foto: Youtube Screenshot
Dječji klasik iz osamdesetih, The Goonies, film je s kojim je većina nas odrasla, a koji prikazuje mnoštvo “simpatično” neprilagođenih likova, uključujući i Slotha, deformiranog sina zlice Mame Fratelli.

Međutim, ono što malo obožavatelja tog filma zna jest da je u stvarnom životu glumac koji je glumio njegov lik, John Matuszak, imao doista tragičnu životnu priču, prenosi LADbible.

Umro je sa samo 38 godina u 1989., a prije smrti suočio se s brojnim užasnim stvarima, unatoč naizgled blistavoj karijeri igrača američkog nogometa.

Prije svega, od cistične fibroze preminula su dvojica njegove braće, pri čemu je jedan umro dva mjeseca nakon rođenja, a drugi u dobi od dvije godine, kada je zvijezda The Gooniesa imala oko 12 ili 13 godina.

Baš kao i njegov lik na ekranu, Matuszak – kojemu je bilo potrebno pet sati protetike i šminke da se transformira u The Slotha – bio je mrcina visine 2 metra.

Igrao je američki nogomet za Houston Oilerse i Washington Redskinse, kao i za Oakland Raiderse, s kojima je osvojio dva Super Bowla između 1976. i 1982. godine.

Osim brojnih uspjeha, sport mu je donio i kronične bolove, počevši od ozljede koju je pretrpio dok je igrao na sveučilištu.

Tu početnu ozljedu – pucanje ligamenata između ključne kosti i lopatice – koja mu se dogodila na Sveučilištu Missouri pratile su višestruke ozljede leđa koje su na kraju dovele do operacije ranih osamdesetih.

Matuszak je do tog trenutka bio u tolikoj boli da je stavljen na rezervnu listu prije svog konačnog umirovljenja 1983. godine.

Baš kao i mnogi drugi s kroničnom boli, Matuszak je pribjegao “samoliječenju” različitim lijekovima, što je rezultiralo ovisnošću.

Proslavio se kao glumac uglavnom nakon što je završio svoju nogometnu karijeru, a većinu svojih filmskih i TV uloga odigrao je nakon 1982.

Neke od njegovih drugih uloga bile su u North Dallas Forty, Caveman, The Ice Pirates, One Crazy Summer, Ghost Writer i Down the Drain, što je bila njegova posljednja izvedba i posthumno objavljena 1990.

Tijekom autobiografije objavljene osamdesetih, Cruisin’ With The Tooz, priznao je da se u jednom trenutku ipak uspio riješiti ovisnosti, no nije bio dugo trijezan i naposljetku je preminuo od slučajnog predoziranja samo četiri godine nakon što je 1985. glumio u The Goonies.

Njegovi roditelji Marv i Audrey Matuszak smatraju da su kronični bolovi glavni krivac za put nizbrdo.

Međutim, njegova bivša djevojka Stephanie Cozart rekla je kako je droge uzimao i da bi se lakše nosio s tugom gubitka braće te da je imao puno problema iz djetinjstva koje je trebao riješiti.

RIP.